top of page

Het verhaal achter de 30% prijsstijging van dit aandeel vandaag

In het kort:

  • Hims & Hers Health introduceert toegang tot samengestelde GLP-1 injecties voor gewichtsverlies, wat leidde tot een koersstijging van meer dan 30%.

  • De GLP-1 markt wordt momenteel gedomineerd door Novo Nordisk, dat kampt met leveringsproblemen door de populariteit van medicijnen zoals Ozempic en Wegovy.

  • Hims & Hers verwacht dat hun gewichtsverliesprogramma tegen eind 2025 meer dan $100 miljoen aan inkomsten zal genereren.


De digitale apotheek startup Hims & Hers Health kondigde maandag aan dat ze toegang zullen bieden tot samengestelde GLP-1 injecties voor gewichtsverlies. Dit nieuws zorgde voor een spectaculaire stijging van meer dan 30% in de aandelenkoers van het bedrijf. GLP-1 medicijnen, zoals Ozempic en Wegovy, zijn de laatste tijd enorm in populariteit gestegen en worden voornamelijk gebruikt voor gewichtsverlies door hun vermogen om de eetlust te onderdrukken en de bloedsuikerspiegel te reguleren.


De aandelenkoers van Hims & Hers Health (HIMS) vandaag:

BRON: Macrotrends


De GLP-1 markt wordt momenteel gedomineerd door de farmaceutische gigant Novo Nordisk. Echter, de toegenomen vraag naar deze medicijnen heeft geleid tot leveringsproblemen. Hims & Hers CEO Andrew Dudum verzekerde dat het bedrijf er vertrouwen in heeft dat klanten een consistente voorraad van de samengestelde medicijnen kunnen krijgen. "We hebben het afgelopen jaar geleerd over de GLP-1 toeleveringsketen en hebben een partnerschap gesloten met een van de grootste generieke fabrikanten in het land, die onder toezicht van de FDA staat," aldus Dudum.Hims & Hers introduceerde hun gewichtsverliesprogramma in december, maar GLP-1 medicijnen maakten tot nu toe geen deel uit van dit aanbod. Klanten kunnen nu via een voorschrift van een erkende zorgverlener op het Hims & Hers platform toegang krijgen tot de samengestelde GLP-1 medicijnen, waarbij de kosten voor injecties beginnen bij $199 per maand. Het bedrijf verwacht dat hun gewichtsverliesprogramma tegen eind 2025 meer dan $100 miljoen aan inkomsten zal genereren.


De omzet van Hims & Hers sinds de beursgang:

BRON: Macrotrends


Met de introductie van samengestelde GLP-1 injecties positioneert Hims & Hers zich sterk in de snelgroeiende markt voor gewichtsverliesmedicatie. De vraag naar deze medicijnen blijft stijgen, vooral nu de goedkeuringen door gezondheidsregulatoren en de uitgebreide dekking door zorgverzekeraars toenemen. Terwijl Hims & Hers zich voorbereidt op een consistente levering van deze injecties, blijft de concurrentie fel, vooral met grote spelers zoals Novo Nordisk die al een stevig marktaandeel hebben.


Het aanbieden van dit nieuwe medicijn speelt in op de groeiende vraag naar GLP-1 receptor agonisten, die effectief zijn gebleken in het beheersen van bloedglucosespiegels en het bevorderen van gewichtsverlies bij mensen met type 2 diabetes en obesitas. De totale markt voor de GLP-1 agonist werd in 2023 gewaardeerd op $10,8 miljard en zal naar verwachting groeien tot $21,2 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 7,8%.


De toenemende prevalentie van type 2 diabetes en obesitas is een belangrijke drijfveer achter de groei van de GLP-1 markt. Wereldwijd hadden in 2021 ongeveer 537 miljoen volwassenen diabetes, en dit aantal zal naar verwachting stijgen tot 643 miljoen in 2030 en 783 miljoen in 2045. Deze cijfers benadrukken de dringende behoefte aan effectieve behandelingen zoals GLP-1 receptor agonisten, die niet alleen helpen bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel, maar ook bij gewichtsverlies, wat cruciaal is voor de behandeling van obesitas en diabetes.


De uitbreiding van de dekking door ziektekostenverzekeringen en de opname van GLP-1 therapieën in voorschriften van dokters speelt een cruciale rol in het verbeteren van de toegang voor patiënten. Deze ontwikkelingen maken de behandelingen betaalbaarder en toegankelijker, wat op dit moment leidt tot een bredere acceptatie van GLP-1 gebaseerde therapieën in de klinische praktijk.De stap van Hims & Hers om samengestelde GLP-1 injecties aan hun aanbod toe te voegen, komt op een moment dat de vraag naar effectieve gewichtsverliesoplossingen hoog is. Met vertrouwen in een consistente voorraad en een ambitieus financieel doel voor ogen, lijkt Hims & Hers klaar om ook een significante speler in deze opkomende markt te worden.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..