top of page

Dit is waarom sommige beleggers denken dat SoFi gaat stijgen

In het kort:

  • CEO Anthony Noto en CFO Chris Lapointe hebben respectievelijk 44.000 en 14.950 aandelen in SoFi gekocht.

  • Anthony Noto staat bekend om zijn vermogen om dalende aandelenkoersen te benutten voor persoonlijke aankopen.

  • Ondanks de recente daling en zorgen over servicetarieven, benadrukken analisten als Dan Dolev van Mizuho dat dergelijke zorgen wellicht overdreven zijn.


Recentelijk hebben we een interessante ontwikkeling gezien binnen SoFi, een bedrijf gespecialiseerd in financiële technologie. Twee van de belangrijkste personen binnen het bedrijf hebben namelijk voor forse bedragen aandelen gekocht voor hun eigen portefeuille (dus met eigen geld). CEO Anthony Noto en CFO Chris Lapointe hebben respectievelijk 44.000 en 14.950 aandelen aangeschaft. Dit is een erg sterk signaal dat beide heren erg veel vertrouwen in hun bedrijf hebben.


De CEO, Anthony Noto, staat overigens al langer bekend om zijn slimme investeringen in eigen aandelen. Hij heeft namelijk een opvallende gewoonte om te profiteren van momenten waarop de aandelenkoers daalt. In het verleden heeft hij deze aankopen goed getimed en er een mooie winst mee kunnen maken. Onlangs heeft Noto deze aanpak opnieuw toegepast, toen hij 44.000 aandelen van SoFi kocht gedurende een periode waarin de aandelen van SoFi een forse daling hadden meegemaakt.


Deze meest recente aankoop, waarvoor Noto ongeveer $298.000 betaalde, brengt zijn totaal aantal aandelen in SoFi op een indrukwekkend totaal van ongeveer 7,24 miljoen aandelen. Deze grote persoonlijke investering in het bedrijf laat zien dat Noto niet alleen vertrouwen heeft in de toekomst van SoFi, maar ook bereid is om zijn eigen financiële middelen in te zetten om dat vertrouwen te onderstrepen.


Ook CFO Chris Lapointe kocht op ongeveer hetzelfde moment zo'n 15.000 aandelen in SoFi. Lapointe's aankoop, die hem ongeveer $100.000 kostte, brengt zijn totale bezit nu op ongeveer 827.000 aandelen. Deze aankopen door de topmanagers van het bedrijf komen op een erg belangrijk moment, waarbij SoFi onder het vergrootglas van beleggers ligt dankzij enkele uitdagingen besproken in de recente kwartaalcijfers.


Het gaat hierbij vooral over de servicetarieven die SoFi hanteert. Er heerst een zekere onzekerheid onder beleggers over de impact van deze tarieven op de gezondheid van het bedrijf. Analisten zoals Dan Dolev van Mizuho suggereren echter dat deze zorgen overdreven zijn. Dit lijkt overeen te komen met de mening van zowel de CEO en CFO die op lange termijn absoluut geen problemen zien.Voor beleggers zijn deze recente ontwikkelingen bij SoFi een belangrijk punt van aandacht, waarbij de acties van zulke belangrijke bestuurders binnen het bedrijf een goede indicatie kunnen zijn van de verwachte toekomstige prestaties van het bedrijf.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl