top of page

Zijn SoFi Aandelen een goede belegging?

In het kort:

  • SoFi, oorspronkelijk gericht op studentenleningen, biedt nu tal van digitale financiële diensten aan.

  • Het bedrijf laat een indrukwekkende omzetgroei van 43% zien en het management is optimistisch over de toekomstige groeimogelijkheden.

  • SoFi heeft een significant aantal nieuwe klanten weten aan te trekken, waardoor het totaal aantal klanten met 46% is gestegen naar 5.7 miljoen.


SoFi is een opkomede speler in de wereld van online bankieren en persoonlijke financiën en is de afgelopen tijd ontzettend hard aan het groeien. Door steeds meer klanten aan te trekken en flexibel te blijven in een onzeker economisch klimaat, toont SoFi aan meer te zijn dan slechts een korte hype. We hebben natuurlijk al veel bedrijven gezien die grote beloftes doen en uiteindelijk niets worden, maar bij SoFi lijkt er daadwerkelijk potentieel te zitten. Laten we eens gaan kijken waar dit fintech-bedrijf een mogelijke interessante belegging is.


Het businessmodel en de groei van SoFi

SoFi, dat in het begin alleen studenten hielp met hun leningen, heeft nu veel meer te bieden. Ze zijn hard gegroeid en hebben nu allerlei soorten diensten, zoals persoonlijke leningen en allerlei bankzaken (zoals hypotheken, verzekeringen en investeringen). Dit alles gaat helemaal online! Dit is een slimme zet, omdat ze zo nog meer mensen kunnen helpen, ook als het met studentenleningen bijvoorbeeld even wat minder gaat door regels van de overheid. "Het zijn niet altijd de sterkste of slimste die het redden, maar degenen die zich het beste kunnen aanpassen aan veranderingen," zei Darwin al, en het lijkt erop dat SoFi zich dat ook realiseert.


Door een bank over te nemen kon SoFi nog meer dingen doen, wat ook weeer handig was toen er problemen waren met studentenleningen vanwege de pandemie. Maar dankzij alle nieuwe dingen die ze doen, bleef het bedrijf toch groeien. Ze hadden zelfs 7% meer leningen dan het jaar ervoor, en dat kwam vooral doordat heel veel meer mensen persoonlijke leningen namen, wel 46% meer.


Financiële cijfers van SoFi

SoFi maakt niet alleen indruk met de producten die ze aanbieden, maar ook met de financiële cijfers. In het eerste kwartaal is de omzet gestegen met maar liefst 43% in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar, en kwam uit op een indrukwekkende $472 miljoen. En alsof dat nog niet genoeg is, verwacht het bedrijf dat de jaarlijkse omzet dit jaar de $2 miljard zal bereiken, een stijging van 30% ten opzichte van vorig jaar. Deze cijfers wijzen op een sterke basis van een succesvol bedrijf.


Maar dat is nog niet alles; het toekomstperspectief van SoFi is minstens zo veelbelovend als de huidige situatie. Het management is bijvoorbeeld erg optimistisch over de groeimogelijkheden en heeft daarom de guidance voor dit jaar naar boven bijgesteld. Ze verwachten niet alleen meer omzet, maar ook een hogere aangepaste EBITDA, wat een indicator is voor de operationele winstgevendheid. Dit toont aan hoeveel vertrouwen het management heeft in de kracht en het potentieel van SoFi. Ze geloven sterk in succes en in de mogelijkheid om steeds meer klanten aan te trekken.De toekomst van SoFi

SoFi valt duidelijk in de smaak bij de mensen. In een tijd waarin de kosten van leningen omhoog gaan, omdat de rente stijgt, zijn mensen op zoek naar betaalbare opties, en daar komt SoFi om de hoek kijken. SoFi geeft klanten aantrekkelijke tarieven voor hun geld, en dit maakt het bedrijf een populaire keuze.


Klanten lijken dit te waarderen, want het aantal nieuwe klanten van SoFi is flink gegroeid; met 433.000 nieuwe klanten in slechts één kwartaal en een totaal van 5.7 miljoen klanten. Dat is een stijging van 46% vergeleken met vorig jaar. Hieruit blijkt wel dat veel mensen SoFi zien als een goede keuze.


En er is meer goed nieuws voor SoFi. Als de economie blijft versterken en als mensen steeds meer gaan besteden, dan kan SoFi daar flink van profiteren. Ze kunnen dan nog meer klanten aantrekken die gebruik willen maken van hun aantrekkelijke producten en diensten. Want als de groei zo doorgaat, zitten ze binnen de kortste keren weer in de dubbele groeicijfers. En dat is niet alleen goed nieuws voor SoFi, maar ook voor alle tevreden klanten die van hun diensten gebruik maken! Het ziet er naar uit dat SoFi waarschijnlijk interessante tijden tegemoet gaat in de komende vijf jaar. Ze zijn flink aan het uitbreiden, wat betekent dat ze in verschillende markten actief zijn. Dit kan ze helpen om nog groter te worden dan ze nu al zijn. Ze zijn op veel verschillende gebieden aan het groeien, en zelfs als deze groei een beetje zou vertragen, zullen ze volgens veel analisten nog steeds een stuk groter zijn over vijf jaar.


Aandelen SoFi Technologies kopen via DEGIRO

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!