top of page

Dit waren de grootste insider buys van afgelopen week

In het kort:

  • Insiders van enkele bedrijven die niet profiteerden van de marktstijging in november, hebben recentelijk veel aandelen van hun eigen bedrijven gekocht.

  • Eén CEO kocht zelfs 40.000 aandelen van zijn eigen bedrijf, ondanks een daling van 17% in de aandelenprijs.

  • Deze aankopen laten een vertrouwen zien van insiders in de toekomstige waarde en groei van hun bedrijven.


Een van de meest positieve signalen bij bedrijven, is wanneer insiders grote hoeveelheden aandelen voor eigen rekening aanschaffen. Insiders zijn belangrijke figuren binnen bedrijven, zoals het management en bestuursleden, die besluiten aandelen van hun eigen ondernemingen te kopen. Recent is ons opgevallen dat insiders van een aantal bedrijven, die achterbleven tijdens de algemene stijging in november, juist actief aandelen van hun eigen bedrijven hebben gekocht. Dit kan misschien wel eens duiden op een mogelijke onderwaardering van deze bedrijven.


Een treffend voorbeeld hiervan is Spectrum Brands, een bedrijf dat zich bezighoudt met producten voor het huishouden en huisdieren. Ondanks een daling van ongeveer 17% in de aandelenprijs van Spectrum Brands in de laatste drie maanden, heeft CEO David Maura recent een forse aankoop gedaan door 40.000 aandelen aan te schaffen in minder dan twee dagen.


Bij Kayne Anderson Energy Infrastructure Fund, een ander bedrijf, heeft Executive Vice President John Frey een relatief grote aankoop gedaan van 118.000 aandelen, resulterend in een investering van $1,18 miljoen. Ook heeft bij Arbor Realty Trust, een bedrijf in de vastgoedsector, CEO Ivan Kaufman een grote investering gedaan door 75.000 aandelen te kopen voor een totaalbedrag van $906.400. Interessant is dat ook de CFO van het bedrijf, Paul Elenio, recentelijk een pakketje aandelen heeft gekocht, bestaande uit 7.500 aandelen.Deze aankopen van insiders suggereren misschien wel dat de bovengenoemde bedrijven momenteel ondergewaardeerd zijn. CEO's en bestuursleden hebben vaak diepgaande kennis van de situatie en toekomstplannen van hun bedrijven. Wanneer zij zelf aandelen van hun eigen onderneming kopen, wordt dit vaak geïnterpreteerd als een sterk teken van vertrouwen in de toekomst van het bedrijf.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..