top of page

Dit kunnen we verwachten van PayPal

In het kort:

  • PayPal presenteert vandaag na sluiting van de beurs haar kwartaalcijfers.

  • Analisten verwachten een aangepaste winst per aandeel van $1,15 voor het laatste kwartaal.

  • De nadruk zal liggen op de marges en de wijze waarop PayPal haar transacties verwerkt.


PayPal Holdings, het toonaangevende bedrijf in betalingstechnologie, staat klaar om haar kwartaalcijfers na sluiting van de beurs op woensdag te presenteren. De focus ligt niet alleen op de cijfers zelf, maar ook op hoe het bedrijf omgaat met de transactieverwerking en hoe dit van invloed is op de marges.

De meerderheid van de consumenten is bekend met de beroemde PayPal knop op websites bij het afrekenen van aankopen. Het bedrijf fungeert echter ook als een stille transactieprocessor op de achtergrond, waardoor consumenten vaak niet eens weten dat ze PayPal gebruiken. Naarmate dit minder zichtbare deel van het bedrijf groeit, heeft het de algehele transactiemarges van PayPal echter steeds meer onder druk gezet.

Analisten, waaronder Ramsey El-Assal van Barclays, voorspellen dat deze druk op de marges aanhoudt. El-Assal schreef in een recent rapport dat de sterke groei van deze activiteiten en andere factoren, waaronder de combinatie van binnenlandse en grensoverschrijdende transacties, waarschijnlijk zullen zorgen voor verdere druk op de marges, in ieder geval tot het derde kwartaal.

Vooruitkijkend naar de resultaten, is de consensus onder analisten dat PayPal $1,15 per aandeel zal rapporteren in aangepaste winst voor het tweede kwartaal, een aanzienlijke stijging van de 93 cent per aandeel van vorig jaar. Ook wordt verwacht dat de omzet zal stijgen van $6,81 miljard in hetzelfde kwartaal vorig jaar tot $7,27 miljard dit jaar.


Maar de aandacht zal niet alleen uitgaan naar deze cijfers. PayPal's kwartaalresultaten zullen ook een belangrijke indicator zijn voor de bestedingen van de consument, vooral voor de wat meer discretionaire aankopen. Zoals UBS-analist Rayna Kumar opmerkt: "Gezien het feit dat de consumentenuitgaven robuust blijven en de werkloosheid laag, geloven we dat de groeitraject van PayPal's jaaromzet intact blijft, wat ruimte kan bieden voor grotere operationele marges."

Nog een belangrijk punt om naar te kijken, is de marktaandeel van PayPal. Lisa Ellis, analist bij SVB MoffettNathanson, merkt op dat de snelle groei van Apple Pay – dat snel het gat met PayPal dicht op het gebied van acceptatie door merchants– een aanzienlijk probleem voor PayPal kan zijn. De opkomst van Apple Pay vormt volgens Ellis de grootste competitieve dreiging voor PayPal en is de meest cruciale uitdaging voor de nieuwe CEO van PayPal.

Dat brengt ons bij een ander interessant punt: de opvolging van CEO Dan Schulman, die heeft aangekondigd eind dit jaar af te treden. El-Assal is benieuwd naar updates over dit proces. Daarnaast is PayPal ook op zoek naar een nieuwe permanente CFO. El-Assal verwacht dat hierover mogelijk meer informatie naar buiten komt tijdens de presentatie van de tweedekwartaalcijfers. "We geloven dat er eerder vroeger dan later een aankondiging kan worden gedaan in de tweede helft van het jaar," schreef hij.


De presentatie van de kwartaalcijfers is dus meer dan alleen een update van de financiële prestaties van PayPal. Het zal een blik werpen op de uitdagingen en veranderingen die het bedrijf onder ogen ziet, evenals een blik op de bredere trends in consumentengedrag en de betalingssector.


Comentários


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..