top of page

Dit fintech bedrijf is een goede koopkans volgens BoFa Research

In het kort:

  • Ondanks recente dalingen in de markt, wordt één prominent fintech-bedrijf door experts gezien als een potentiële koopkans, na een daling van bijna 50% sinds juli

  • Dit bedrijf verandert de manier waarop kleine ondernemingen betalingen verwerken en hun bedrijfsvoering beheren, en biedt een compleet financieel ecosysteem voor ondernemers.

  • Volgens analisten, zoals Jason Kupferberg van BofA Global Research, heeft het bedrijf een sterk potentieel voor toekomstige groei en winstgevendheid.


Terwijl menig belegger zijn portefeuille de afgelopen maanden waarschijnlijk heeft zien dalen, betekent dit ook dat er steeds meer interessante koopkansen op de markt verschijnen. Block, een belangrijke speler in de markt voor digitale betalingen (fintech) heeft sinds eind juli een daling van bijna 50% in de koers gezien. Voor velen kan dit een teken zijn om voorzichtig te zijn en afstand te nemen, maar volgens Jason Kupferberg, analist bij BofA Global Research, zou dit wel eens het ideale moment kunnen zijn om in te stappen.


De meeste doorgewinterde beleggers zullen Block misschien vooral kennen als Square. Block, voorheen Square, stelt bedrijven en kleine ondernemers in staat om eenvoudig en efficiënt betalingen te accepteren, geld over te maken en hun financiën te beheren. Door hun innovatieve hardware (denk hierbij aan bijvoorbeeld tablets die fungeren als pinapparaat) en software heeft Block het voor kleine bedrijven en onafhankelijke verkopers eenvoudiger gemaakt om klanten te laten betalen, zowel online als offline.


Er zijn natuurlijk veel bedrijven die soortgelijke diensten aanbieden, maar Block lijkt de wereld voor vooral kleinere ondernemers toch echt te hebben veranderd. Eén van hun grootste voordelen is natuurlijk is de eenvoud waarmee betalingen verwerkt kunnen worden, maar dit is niet per se het punt waarop Block zich kan differentiëren. Hier komt het ecosysteem van Block om de hoek kijken.


Het bedrijf doet er namelijk alles aan om op de klanten op elk mogelijk financiële vlak te helpen. Op deze manier worden de switching costs voor klanten op een bepaald punt erg hoog. Een van de aspecten van het ecosysteem van Block is het financieren van ondernemingen. Dit betekent dat wanneer een klein bedrijf kapitaal nodig heeft om te groeien, te investeren of gewoon de eindjes aan elkaar te knopen, Block daar kan helpen. Ze nemen de complexiteit uit geld ophalen van investeerders en zorgen ervoor dat ondernemers zich kunnen concentreren op wat ze het beste doen: hun bedrijf runnen.


Maar dat is niet alles. Block gaat verder dan alleen betalingen en leningen. Met hun geïntegreerde software kunnen ondernemers alle aspecten van hun bedrijf naadloos beheren. Van het volgen van verkopen en voorraad tot het begrijpen van klantgedrag - Block zorgt ervoor dat alles onder één digitaal dak valt. En voor veel kleine bedrijven betekent dit een revolutie in hoe ze opereren, waardoor ze efficiënter, slimmer en uiteindelijk succesvoller worden.


Waarom is Block een koopkans volgens BoFa?

Zoals we al eerder kort aangaven is de koers van het aandeel Block de afgelopen maanden enorm gekelderd. Sinds juli is het bedrijf bijna 50% gedaald en sinds het hoogte punt in 2021 zelfs met 85%. Voor veel beleggers kan zoiets een rode vlag lijken, maar in elke markt - stijgend of dalend - schuilen kansen. Voor de oplettende belegger kan zo'n daling juist gezien worden als een ideaal moment om in te stappen.Eén van die oplettende beleggers is Jason Kupferberg van BofA Global Research. Terwijl sommigen de recente daling van Block's aandelenkoers met enige bezorgdheid bekijken, ziet Kupferberg het als een gouden kans. Zijn optimisme is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Hij wijst naar Block's recente inspanningen om zijn kostenstructuur te stroomlijnen en te verbeteren, wat suggereert dat het bedrijf nog steeds ruimte heeft om te groeien en zijn efficiëntie verder te verhogen om uiteindelijk ook winsten te kunnen noteren .


Maar dit alles is vooral interessant als we kijken naar de 'Rule of 40'. Nu hoor ik je denken: "Wat is de 'Rule of 40'?" Het is een belangrijk concept onder veel beleggers, vooral als het gaat om technologiebedrijven. Simpel gezegd, houdt deze regel in dat een succesvol technologiebedrijf idealiter een combinatie van brutowinstgroei en aangepaste operationele marge moet hebben die samen 40% of meer bedragen. Het is een maatstaf die aangeeft hoe goed een bedrijf zijn inkomsten kan balanceren met zijn uitgaven.


En hier wordt het dus echt interessant. Wanneer we Block naast andere titanen in de fintech sector plaatsen, zoals PayPal en Intuit, zien we een bedrijf dat nog veel potentieel heeft. Als Block erin slaagt zijn operationele uitgaven verder te optimaliseren, dan zou het bedrijf in de komende jaren een aanzienlijke winstgroei kunnen realiseren. Voor beleggers die bereid zijn verder te kijken dan de huidige marktschommelingen, kan Block een veelbelovende keuze blijken te zijn.


Daarnaast lijken veel analisten voor 2023 een opwaartse bijstelling van Block's winstverwachting te verwachten. Dit is uiteraard muziek in de oren van beleggers. Wat het nog interessanter maakt, is de constante groei van de brutowinst van Block. Financieel analist Kupferberg suggereert dat deze gestage groei wel eens zou kunnen betekenen dat het bedrijf een hogere waardering verdient.


Maar het draait niet alleen om cijfers en waarderingen. Een bedrijf moet ook vooruitkijken, vernieuwen en zich aanpassen aan een veranderende markt, vooral als het gaat om fintech. En ook daar haakt Kupferberg op in. Terwijl hij een rooskleurig beeld schetst met een ambitieus koersdoel voor Block's aandeel, benadrukt hij ook hoe cruciaal het is voor het bedrijf om innovatief te blijven. Voor nu hanteert hij een koersdoel van $71, wat 50% hoger ligt dan de huidige koers.


Aandelen Block kopen via DEGIRO

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!