top of page

Dit biotech aandeel kan met 800% stijgen volgens Citi

In het kort:

  • Dit biotech bedrijf heeft recentelijk veel aandacht getrokken, waaronder van de bank Citi, die een opmerkelijke voorspelling deed.

  • Het aandeel van dit bedrijf is alleen vandaag al met meer dan 40% gestegen.

  • Andere analisten, zoals BMO Capital Markets, zien ook kansen in de biotechsector, vooral in de komende 6 tot 12 maanden.


Biotech is een bijzonder interessante industrie en we hebben er op De Belegger al een aantal keer over geschreven. Het is een sector die enorm risicovol is, maar waar beleggeres ook flink kunnen cashen. Maar nu is ons recentelijk iets opmerkelijks opgevallen: er is namelijk één bedrijf dat de aandacht van veel analisten trekt. Dit biotech bedrijf is Biomea Fusion. In dit artikel gaan we wat dieper in op dit bedrijf en leggen we uit waarom de investeringsbank Citi heeft gezegd dat het aandeel zelfs met 800% kan stijgen.


Ja, je leest het goed. Citi denkt dat dit aandeel met maar liefst 800% kan stijgen. Deze ambitieuze voorspelling is gebaseerd op het potentieel van hun revolutionaire covalente therapieën. Wat is dit nu precies? Covalente therapieën zijn een soort behandelingen die vooral worden gebruikt om kanker te behandelen. Het revolutionaire hieraan is dat ze meestal doelgerichter en effectiever zijn in het uitschakelen van de ziekmakende processen in het lichaam. Ze kunnen bijvoorbeeld een eiwit dat bijdraagt aan de groei van een tumor heel specifiek uitschakelen.


Citi heeft een bizar koersdoel vastgesteld van $90, terwijl de huidige koers momenteel $14 is. Vandaag is het aandeel met al 40% gestegen, mede dankzij dit rapport van Citi. Maar ondanks deze veelbelovende vooruitzichten, benadrukt Citi nog wel dat beleggen in Biomea Fusion niet zonder (grote) risico's is. De biotech-esector staat bekend om grote succesen, maar ook grote teleurstellingen, vooral vanwege de onzekerheden die gepaard gaan met klinische proeven. Toch heeft Biomea Fusion de verwachtingen van Citi nu al overtroffen met hun initiële onderzoek voor een behandeling van type 2 diabetes, wat wijst op een sterke basis voor hun toekomstige succes.


En niet alleen Citi is positief. Ook BMO Capital Markets geeft aan dat er aanzienlijke kansen zijn voor beleggers in de sector, met name in de komende 6 tot 12 maanden. Zij voorspellen een stabilisatie of daling van de rentes de komende maanden en dit is natuurlijk gunstig voor groeiaandelen, zoals veel biotech bedrijven. Dit is wat ons betreft echter wel vooral speculatie en (te) korte termijn gericht.Natuurlijk zijn de uitspraken van Citi en BMO Capital Markets interessant, maar de risico's zijn toch enorm groot en het lijkt misschien meer op speculeren dan écht beleggen. Toch kan het wel interessant zijn om zulke bedrijven goed in de gaten te houden, zowel vanuit het perspectief als belegger, maar ook voor de grote invloed op de maatschappij. Of de voorspellingen van Citi en andere analisten uitkomen, blijft voor nu in ieder geval nog afwachten.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..