top of page

Dit zijn de beste aandelen voor 2024 volgens UBS

In het kort:

  • De Zwitserse bank UBS heeft voor 2024 grote verwachtingen voor één specifieke sector en noemt ook de drie beste aandelen in deze sector.

  • Ondanks een algemene daling door angst op een recessie, ziet UBS juist veel potentie in deze drie bedrijven.

  • Tot slot geeft de bank ook een verkoopadvies voor enkele bedrijven binnen de sector.


We hebben het de afgelopen tijd al een aantal keer gehad over de voorspellingen van een paar grote banken en vandaag gaan we dit weer doen. Dit keer nemen we een kijkje in de voorspellingen van de Zwitserse bank USB voor het beursjaar 2024. Interessant is dat de bank geen voorspelling doet voor de totale index (zoals de S&P 500), maar juist grote verwachtingen heeft van één specifieke sector.


Deze sector is de industrie voor luxegoederen. We weten allemaal wel hoeveel geld er wordt verdiend aan de verkoop van (te) dure tasjes en kleding. Ook USB heeft dit gezien en het is daarom misschien geen verrassing dat de top aandelen volgens de bank voor 2024 de volgende zijn: Hermès, Richemont (eigenaar van Cartier) en Hugo Boss. Ondanks wat voorzichtigheid voor de gehele luxesector, gelooft UBS dat deze drie aandelen aantrekkelijke waarderingen hebben en in een mogelijke recessie minder risico op verlies hebben.


Dit jaar zag de S&P Global Luxury Index aanvankelijk een stijging van 25%, maar de afgelopen zes maanden daalde de index met meer dan 12% door de angst op een recessie. De analisten van UBS zien vooral in de defensievere namen zoals Hermès veel potentie. Zij geloven dat het risico in een mogelijke recessie beperkt is, waardoor het aandeel ook een hoge waardering zou verdienen. Daarnaast ziet UBS ook kansen in Richemont en Hugo Boss, die vanwege hun lage waardering relatief weinig hoeven te doen om aan de verwachtingen te voldoen.


UBS heeft een koersdoel van 85 euro voor Hugo Boss, wat wijst op een potentieel van 38% ten opzichte van de huidige koers. Voor Richemont is het koersdoel vastgesteld op 113,75 Zwitserse frank, wat een stijging van 23% zou betekenen. Hermes heeft ook een verhoogd koersdoel gekregen van 2.216 euro, 12% boven de huidige prijs.We vinden het overigens wel bijzonder dat USB zich niet heel positief uitlaat over Louis Vuitton (LVMH). Veel beleggers zien dit bedrijf immers wel als het pareltje in de luxesector. Toch houdt de Zwitserse bank voorlopig de rating op neutraal voor LVMH, waarschijnlijk door de mogelijk hoge waardering. Bovendien is USB erg negatief over de luxebedrijven Burberry en Ferragamo. Voor deze bedrijven heeft de investeringsbank dan ook een duidelijk verkoopadvies gegeven.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!