top of page

Bitcoin nu achtste grootste activa ter wereld, volgt Ethereum?

In het kort:

  • Bitcoin (BTC) heeft een nieuw recordhoogte bereikt door de $71.000-grens te doorbreken, waarmee het de marktkapitalisatie van zilver overtreft en zich als de achtste grootste activa klasseert.

  • Deze mijlpaal volgt op een succesvolle week voor spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs), die meer dan $2,2 miljard aan instromen zagen.

  • Andere grote munten, waaronder de bekendste altcoin Ethereum (ETH), zagen ook significante winsten, met ETH die zojuist de $4.000 overschreed.


Bitcoin's recente doorbraak boven de $71.000 is niet alleen een teken van zijn aanhoudende dominantie in de cryptowereld, maar ook een historisch moment waarop het de marktkapitalisatie van zilver overtreft. Met een marktkapitalisatie die nu de $1,4 biljoen overschrijdt, wordt Bitcoin steeds meer gezien als de "digitale goud" die nu officieel zilver in de schaduw stelt. Deze prestatie onderstreept de verschuiving in hoe waarde wordt gedefinieerd en erkend in het hedendaagse financiële landschap.


De grootste activa in de wereld op dit moment:


De drijvende kracht achter de rally

De opwindende rally van Bitcoin kan niet los worden gezien van de succesvolle week voor spot Bitcoin ETFs, die een indrukwekkende $2,2 miljard aan instromen zagen. Deze fondsen, aangevoerd door BlackRock's Bitcoin ETF met meer dan $13,5 miljard in beheer, spelen een cruciale rol in het toegankelijker maken van cryptocurrency voor een breder publiek. Hun succes is een duidelijk teken van het toenemende vertrouwen en de acceptatie van Bitcoin als een legitiem investeringsvehikel.


Ethereum en andere altcoins volgen

Terwijl Bitcoin de krantenkoppen haalt, mogen de prestaties van andere grote munten niet over het hoofd worden gezien. Ethereum, vaak gezien als de naaste concurrent van Bitcoin, heeft ook een significante mijlpaal bereikt door de $4.000-mark te overschrijden. Daarbuiten zien we over de hele breedte van de markt veel altcoins de lucht in schieten, waar memecoins en het AI-segment op dit moment leidend zijn. Sinds de lancering in 2015 heeft Ethereum zich stevig gevestigd als de op één na grootste digitale valuta qua totale waarde, die nu op meer dan $460 miljard ligt.


Het feit dat memecoins, met absoluut geen onderliggende waarde, op dit moment hard stijgen geeft voor mij aan dat retail beleggers ook de markt hebben gevonden. Vaak betreden deze investeerders namelijk de markt via munten zoals deze, gezien je ze veel voorbij ziet komen op sociale media en het particuliere investeerders klaarblijkelijk het meest aan preekt.


Deze sterke prestatie van Ethereum is grotendeels toe te schrijven aan de verwachting dat een Ethereum ETF goedgekeurd zou kunnen worden in de Verenigde Staten. Verschillende vermogensbeheerders hebben