top of page

Apple brengt langverwachte Vision Pro op de markt, revolutie of weer een VR mislukking?

In het kort:

  • Lancering Apple Vision Pro: Apple lanceert de Vision Pro headset in de VS op 2 februari, met voorbestellingen vanaf 19 januari. De headset, geprijsd op $3.500, draait op Apple's VisionOS en biedt 256 GB opslag.

  • Technologische Innovaties: De Vision Pro, gelanceerd tijdens Apple's Worldwide Developers Conference in 2023, wordt aangedreven door de M2-chip en omvat een revolutionaire gebruikersinterface gericht op ruimtelijke computing.

  • Gebruik en Marktverwachtingen: Het apparaat, dat constant op een stroombron moet zijn aangesloten, laat gebruikers browsen, chatten en films kijken in hogere resolutie dan een 4K-tv. Verwacht wordt dat vroege adoptie beperkt zal blijven tot welgestelde gebruikers en technologie-enthousiastelingen vanwege de hoge prijs.


Apple's Vision Pro: Een Nieuw tijdperk in Technologische Innovatie

Apple heeft aangekondigd dat de Vision Pro headset op 2 februari in de Verenigde Staten wordt gelanceerd, met voorbestellingen die vanaf 19 januari beginnen. De headset, geprijsd op $3.500, is Apple's grootste productlancering sinds de oorspronkelijke iPhone in 2007.


Deze aankondiging markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van Apple, vergelijkbaar met de lancering van de Apple Watch in 2015. De Vision Pro vertegenwoordigt een nieuwe categorie in Apple's productaanbod, en wordt gezien als een antwoord op Meta's Quest-headsets. De vraag is echter of deze Vision Pro de grotere massa´s weet te bereiken, waar de Meta Quest nog achter is gebleven.Technologie en Design van de Vision Pro

De Vision Pro wordt aangedreven door Apple's M2-chip en is ontworpen om een volledig nieuwe gebruikerservaring te bieden in ruimtelijke computing. Apple CEO Tim Cook beschrijft de headset als "het meest geavanceerde consumentenelektronica-apparaat ooit gecreëerd", wat een revolutie teweegbrengt in de manier waarop mensen communiceren, creëren en verkennen.


De headset wordt gekenmerkt door indrukwekkende technologieën, waaronder een extern display dat de ogen van de gebruiker toont aan de buitenwereld en een nieuwe chip die sensorinformatie sneller verwerkt dan een oogwenk.


Gebruikservaring en Marktverwachtingen

De Vision Pro biedt een gebruikerservaring die verder gaat dan traditionele VR-headsets. Gebruikers kunnen browsen, chatten en films kijken met een resolutie die hoger is dan die van een 4K-tv. Echter, de headset moet continu aangesloten zijn op een stroombron, wat een beperking kan vormen voor sommige gebruikers.


Vanwege de aanzienlijke kosten wordt verwacht dat de vroege adoptie van de Vision Pro beperkt zal blijven tot welgestelde gebruikers en technologie-enthousiastelingen. Dit kan invloed hebben op de snelheid waarmee de headset een breder publiek bereikt. Zelf verwacht ik dan ook niet dat dit een directe verschuiving in de markt teweeg zal brengen. Wel is het zeker een innovatief hoogstandje als het gaat om VR-brillen!Conclusie

De lancering van Apple's Vision Pro markeert een significante stap in de evolutie van virtual reality en ruimtelijke computing. Met zijn geavanceerde technologieën en hoge prijs zal de Vision Pro waarschijnlijk een nicheproduct blijven, gericht op een segment van technologie-enthousiastelingen en welgestelde consumenten.


Ondanks de hoge prijs, zal de impact van de Vision Pro op de markt en de gebruikerservaring ongetwijfeld nauwlettend gevolgd worden door zowel consumenten als technologie-experts. Hoelang de grote marktadoptie nog op zich zal laten wachten is lastig in te schatten, daarvoor zal eerst de prijs ook nog flink moeten dalen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Commentaires


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..