top of page

Wat kunnen we verwachten van Salesforce kwartaalcijfers?

In het kort:

  • Salesforce maakt zich op om de kwartaalcijfers voor Q3 2024 te presenteren, met hoge verwachtingen voor zowel de omzet als de winst.

  • De groei van Salesforce wordt mede aangedreven door de focus op AI. Dit versterkt de marktpositie van Salesforce en trekt nieuwe klanten aan.

  • Beleggers en analisten wachten in spanning af op de resultaten.


Salesforce staat op het punt om op 29 november zijn resultaten voor het derde kwartaal van 2024 bekend te maken en de verwachtingen zijn erg hoog. Het bedrijf voorspelt een totale omzet tussen $8,70 miljard en $8,72 miljard voor dit kwartaal, met een winst per aandeel die naar verwachting tussen de $2,05 en $2,06 zal liggen. Dit zou wijzen op een flinke stijging van de omzet met 11,1% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, en een toename van de winst met maar liefst 47,1%.


Deze hoge verwachtingen zijn natuurlijk niet zomaar uit de lucht gegrepen. Salesforce heeft in de laatste vier kwartalen consequent beter gepresteerd dan de verwachtingen van analisten, gemiddeld zelfs 14,2% beter. Deze goede prestaties hebben ervoor gezorgd dat veel beleggers nu weer hoge verwachtingen hebben. Maar waar zou de groei in dit kwartaal dan vandaan kunnen komen?


Een belangrijke factor achter de verwachte groei is de toenemende vraag naar AI-software van Salesforce. Het bedrijf heeft de laatste tijd flink geïnvesteerd in het integreren van AI-tools in de producten, om zo de positie in de markt te versterken en een stap voor te blijven op de concurrentie. In maart 2023 lanceerde het bedrijf bijvoorbeeld Einstein GPT, de eerste AI CRM-technologie ter wereld, die AI-gegenereerde inhoud levert voor verschillende zaken zoals verkoop, service, marketing en IT. Voor bedrijven betekent dit dat ze via Salesforce efficiënter en productiever hun organisatie kunnen structureren.


Daarnaast lijkt Salesforce te hebben geprofiteerd van de groeiende vraag uit andere sectoren. De recente overnames van bedrijven zoals Slack, Mobify en Vlocity hebben naar verwachting een positieve invloed op de resultaten. Daarnaast heeft Salesforce de laatste tijd het aanbod van software flink uitgebreid, waardoor de kans groot is dat het bedrijf meer abonnementen heeft verkocht. Dit is iets wat we in de vorige kwartalen ook al terug hebben gezien.De verwachtingen zijn kortom hoog, met voorspellingen van een aanzienlijke omzetstijging en winstgroei vergeleken met vorig jaar. Deze positieve vooruitzichten zijn mede te danken aan Salesforce's recente investeringen in AI-technologie en de overnames van bedrijven als Slack. De uitbreiding van Salesforce's aanbod en de groeiende vraag uit diverse sectoren hebben het bedrijf een sterke positie gegeven in de markt. Wij kijken dan ook met grote interesse uit naar de aankomende kwartaalcijfers 29 november.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!