top of page

Wat je moeten over de keiharde stijging van NVIDIA

In het kort:

  • De recente stijging van Nvidia aandelen werd voornamelijk gedreven door een verhoging van het koersdoel door Goldman Sachs naar $800 per aandeel.

  • Goldman Sachs heeft haar winstverwachtingen voor Nvidia voor de jaren 2025 en 2026 met gemiddeld 22% verhoogd.

  •  Nvidia's aankondiging van de nieuwe B100 Blackwell-chip onderstreept de voortdurende innovatie van het bedrijf en belooft verdere groei.

De laatste tijd staat er één bedrijf volop in de schijnwerpers. Vrijwel elke analist en belegger heeft het wel over Nvidia. De aandelen van het bedrijf blijven maar stijgen en gisteren konden beleggers er weer 5% bij rekenen. De reden voor deze forse stijging kwam vooral uit het feit dat analisten van Goldman Sachs hun koersdoel voor het aandeel verhoogden naar $800, verwijzend naar de aanhoudende vraag naar AI-applicaties en verbeteringen van NVIDIA in de levering van grafische verwerkingseenheden (GPU's). Een koersdoel van $800 zou nog eens een stijging van zo'n 15% betekenen vanaf de huidige koers.


De positieve houding van Goldman Sachs ten opzichte van Nvidia is overigens niet ongegrond. De bank heeft haar schattingen voor Nvidia's winst per aandeel voor de jaren 2025 en 2026 aanzienlijk verhoogd met gemiddeld 22%, gebaseerd op recente data (van de gehele industrie) die duiden op een sterke vraag naar AI-servers en een verbeterende GPU-levering. Deze bijgewerkte voorspellingen weerspiegelen het vertrouwen in Nvidia om te blijven profiteren van de explosieve groei in AI-toepassingen en de toenemende behoefte aan de GPU's. Bovendien verwijst Goldman Sachs ook nog naar de verwachtingen van stijgende uitgaven aan Gen AI-infrastructuur door grote cloudservice-providers.


Daarnaast is de aankondiging van Nvidia over de lancering van hun volgende generatie B100 Blackwell-chip een belangrijk moment voor het bedrijf. Deze ontwikkeling laat niet alleen de voortdurende innovatie van Nvidia zien, maar belooft ook nieuwe groei in de toekomst. In een tijd waarin nieuwe handelsbeperkingen de verkoop aan China bemoeilijken, toont de lancering van de B100 Blackwell-chip de veerkracht en het aanpassingsvermogen van Nvidia in het navigeren door geopolitieke uitdagingen.


De verwachting is dat deze chip een aanzienlijke impact zal hebben op de versnelde computing- en AI-markten, door geavanceerde rekenkracht te bieden die essentieel is voor het draaien van complexe AI-modellen. Met AI die een steeds centralere rol speelt inonze wereld, positioneert Nvidia zich nog beter in de markt met de B100 Blackwell-chip.


Tegelijkertijd wijzen grote klanten zoals Meta, Alphabet en Microsoft op een aanhoudende sterke vraag naar Nvidia's producten. Deze bedrijven, die hyperscale datacenters exploiteren en voortdurend zoeken naar meer rekenkracht voor hun AI-projecten, zien de producten van Nvidia als cruciaal. De introductie van de B100 Blackwell-chip komt dus op een moment waarop de vraag naar versnelde computing-oplossingen nog zeker niet lijkt af te nemen.Met een beurswaarde van $1,7 biljoen en een leidende rol in de AI-industrie, blijft Nvidia een van de meest gevolgde aandelen uit de S&P 500. De verwachtingen voor de kwartaalcijfers lopen flink uit een en we zullen 21 februari gaan zien hoe hoog de vraag naar de GPU's van NVIDIA is. Om een goed beeld te krijgen van de verwachting van analisten voor de komende jaren, is het raadzaam om onderstaande video te bekijken.Aandelen Nvidia zijn verkrijgbaar via DEGIRO

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!