top of page

Visa aandelen naderen all-time high

In het kort:

  • Waardering: Visa's opwaartse trend, P/E-ratio van 29,37 en de groeiende acceptatie van cashless betalingen maken het een interessant aandeel binnen het betaalverkeer.

  • Winstprognoses: Visa's winstprognose heeft en verwachte stijging van respectievelijk 6,9% voor het huidige kwartaal en +12,9% voor het huidige boekjaar.

  • Omzetgroei: Visa vertoont positieve trends in omzetgroei, met voorspellingen van +7,2% voor het huidige kwartaal en respectievelijk +9,5% en +9,9% voor de komende boekjaren.


Recente prestaties en markttrends

Analisten houden nauwlettend de winstprognoses van Visa in de gaten, een cruciale factor bij het bepalen van de eerlijke waarde van een aandeel. Voor het huidige kwartaal geeft een winstprognose van $2,33 per aandeel een stijging aan van 6,9% ten opzichte van het voorgaande jaar.Hieronder is het koersverloop van Visa aandelen de afgelopen 16 jaar te zien:

Voor het huidige boekjaar geeft de consensus winstprognose van $9,90 een verandering aan van +12,9% ten opzichte van het voorgaande jaar, met een +1,4% verschuiving in de laatste 30 dagen. Het volgende boekjaar wordt verwacht een +12,6% verandering te brengen, met een kleine +0,1% aanpassing in de afgelopen maand.


Terwijl winstgroei cruciaal is, is omzetgroei even belangrijk. De consensus omzetprognose voor het huidige kwartaal staat op $8,51 miljard, wat wijst op een jaar-op-jaar verandering van +7,2%. Prognoses voor het huidige en volgende boekjaar zijn respectievelijk $35,75 miljard (+9,5%) en $39,28 miljard (+9,9%).


Laatste gerapporteerde resultaten

In het laatste gerapporteerde kwartaal meldde Visa een omzet van $8,61 miljard, een jaar-op-jaar verandering van +10,6%, met een EPS van $2,33 vergeleken met $1,93 een jaar geleden. Het bedrijf versloeg de consensus EPS-schattingen in elk van de afgelopen vier kwartalen, samen met het overtreffen van de consensus omzetramingen telkens in die periode.


Aandelen Visa kopen? Dat kan via DeGiro #AD

Waardering en beleggingsinzichten

Het beoordelen van de waardering van een aandeel is cruciaal voor efficiënte beleggingsbeslissingen. De recente opwaartse trend van Visa en de bewezen marktbestendigheid de laatste zestien jaar heeft het vertrouwen van investeerders gewonnen, wat duidelijk te zien is in de opwaartse trend van het aandeel.


Visa pronkt met een aangepaste marktkapitalisatie van $501,82 miljard, een P/E-ratio van 29,37 en een gestage omzetgroei van 11,41% over de laatste twaalf maanden. Tevens heeft het bedrijf consistente dividendbetalingen uitgekeerd gedurende 16 opeenvolgende jaren.


Cashless trends en toekomstige groei

De groei van Visa wordt toegeschreven aan trends zoals inflatie, toenemend kaartgebruik en innovaties in betalingsoplossingen. De verschuiving van contant geld, vooral onder de digitaal ingestelde groep onder de 40, positioneert Visa voor voortdurende groei. Naarmate deze groep ouder wordt en hun cashless gewoonten overdraagt aan hun kinderen, wordt het potentieel van Visa voor verdere uitbreiding duidelijk.Conclusie

De recente marktprestaties van Visa, die bijna het hoogtepunt bereiken, weerspiegelen zijn veerkracht en het vertrouwen van investeerders in Visa binnen deze competitieve sector.


Hoewel zorgen bestaan omtrent concurrentie binnen de betaalplatforms, maken de strategische positie van Visa, robuuste financiën en de afstemming met cashless trends het tot een potentieel langetermijninvestering. Investeerders worden geadviseerd om Visa strikt te bekijken met een langetermijnblik, rekening houdend met de prestaties ten opzichte van branchegenoten.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail sturen naar rens@debelegger.nl

コメント


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..