top of page

Groot pensioenfonds belegt in dit Cryptobedrijf

Bijgewerkt op: 18 nov.

In het kort:

  • Historische investering door Zuid-Koreaans pensioenfonds in Coinbase: NPS Zuid-Korea investeert $19,9 miljoen in Coinbase, een historisch moment dat vertrouwen in de cryptomarkt toont.

  • Coinbase boekt betere resultaten: De derde kwartaalomzet bedroeg $674,1 miljoen, ondanks juridische hindernissen, en een nettoverlies van $2 miljoen.

  • Belangrijke data voor investeerders: Investeerders kijken naar de vierde kwartaalcijfers begin 2024 en een eventuele Bitcoin ETF-goedkeuring.

In een opmerkelijke zet heeft het op twee na grootste pensioenfonds ter wereld, de National Pension Service (NPS) van Zuid-Korea, aangekondigd $19,9 miljoen te investeren in Coinbase-aandelen. Deze zet, vastgelegd in het recent ingediende holdingrapport bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), markeert een historisch moment: voor het eerst voegt NPS crypto-gerelateerde activa toe aan haar beleggingsportfolio. Met een indrukwekkend beheerd vermogen van $755 miljard geeft deze stap blijk van het groeiende vertrouwen van institutionele investeerders in de opkomende cryptomarkt.


Coinbase boekt sterke resultaten

Coinbase Global, in 2021 genoteerd als de eerste en enige cryptobeurs aan de Nasdaq, heeft de aandacht getrokken met indrukwekkende prestaties. Het bedrijf rapporteerde een omzet van $674,1 miljoen in het derde kwartaal van dit jaar, aanzienlijk hoger dan voorspellingen van analisten.


Hoewel een nettoverlies van $2 miljoen werd geboekt, vertegenwoordigt dit een opmerkelijke verbetering ten opzichte van het verlies van $545 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De aandelen van Coinbase stegen woensdag met 6,58%, waardoor de huidige koers net onder de $100 komt, vergeleken met $33 aan het begin van het jaar.


Lees ook: Het verhaal achter de 50% stijging van Virgin Galactic

De totale omzet steeg jaar-op-jaar met 14,2% naar $674,1 miljoen. Hoewel de omzet op kwartaalbasis met 4,8% daalde, overtrof dit nog steeds de schatting van $653,2 miljoen van de London Stock Exchange Group, volgens een rapport van Reuters.


Van de totale omzet kwam $334,4 miljoen uit abonnementen en diensten, voornamelijk gerelateerd aan stablecoins en blockchain-rewards, terwijl $288,6 miljoen afkomstig was van op transacties gebaseerde inkomsten.


Juridische uitdagingen voor Coinbase

Ondanks het succesvolle parcours, wordt Coinbase geconfronteerd met juridische hindernissen. De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) beschuldigt Coinbase van het exploiteren van een niet-gelicentieerde cryptobeurs, makelaar en clearinginstelling. CEO Brian Armstrong leidt het verweer in de rechtszaal en lobbyt in Washington voor meer regelgevende duidelijkheid in de cryptoruimte. Het bedrijf blijft echter optimistisch, met de rechtszaak gepland voor 17 januari 2024.


Aandelen Coinbase kopen? Dat kan via DeGiro #AD

Belangrijke punten om in de gaten te houden


Belangrijke variabelen voor de aandelenkoers:

  • Financiële metrics en erkenning van cryptocurrencies als financiële instrumenten.

  • Het recente nieuws van een mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF, ondersteund door BlackRock, heeft de aandelenkoers positief beïnvloed.


Belangrijke data voor investeerders in COIN

  • Op 31 januari 2024 zal Coinbase Global Inc kwartaalcijfers bekendmaken.

  • Over de laatste 12 maanden heeft het bedrijf een EPS van $-5,63 gerapporteerd.


Conclusie

De investering van $20 miljoen door het Zuid-Koreaanse National Pension Service in Coinbase weerspiegelt een groeiende acceptatie van crypto-activa door grote institutionele spelers.


Ondanks de juridische uitdagingen blijft Coinbase optimistisch, aangewakkerd door positieve vooruitzichten en steun van grote financiële instellingen zoals BlackRock. Voor een aandeel als Coinbase is het belangrijk de algemene cryptowereld en vooral de regelgeving hierbinnen te volgen, aangezien het aandeel hier sterk afhankelijk van is.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page