top of page

Samsung wil Google vervangen door Bing

Bijgewerkt op: 18 apr. 2023

Samsung overweegt de standaard zoekmachine op smartphones te veranderen van Google naar Microsoft Bing. Medewerkers van Google zouden daar 'geschokt' op hebben gereageerd.


Zoals jullie weten is Google al jarenlang de dominante speler op de zoekmarkt. Veel mensen gebruiken Google zonder erbij na te denken, omdat het de standaard zoekmachine is op veel telefoons, waaronder die van marktleider Samsung. Maar dat kan binnenkort veranderen, als Samsung besluit om Bing als standaard in te stellen.


Waarom zou Samsung dat doen? Nou, ten eerste is het financieel aantrekkelijk. De zoekbedrijven betalen miljarden dollars aan de telefoonfabrikanten om hun zoekmachine als standaard te mogen aanbieden. Misschien biedt Microsoft meer geld dan Google om Samsung over te halen. Volgens New York Times haalt Google 3 Miljard omzet uit Samsung & 20 Miljard van Apple.


Bing heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen door de integratie van kunstmatige intelligentie (AI). Je kunt Bing een contextgevoelige vraag stellen, waarna je een goed omschreven antwoord te lezen krijgt. Dat is iets wat Google nog niet kan.


Google is natuurlijk niet stil blijven zitten. Het bedrijf werkt aan een nieuwe versie van de zoekmachine, genaamd Magi, die ook gebruik maakt van AI om een persoonlijkere en anticiperende ervaring te bieden. Maar het is nog niet duidelijk wanneer Magi beschikbaar zal zijn voor het publiek. Het is ook onduidelijk wat Bard en Magi met elkaar te maken hebben.


Zie een uitgebreider uitleg in de video hieronder!


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen zonder reclame inkomsten dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die beleggen ook interessant vinden!

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!