top of page

Samsung gaat samenwerken met Nvidia en stijgt 6%

In het kort:

  • Samsung's aandelen stegen met 6% na berichten over een deal met Nvidia.

  • Samsung zal HBM3 geheugenchips gaan leveren, geoptimaliseerd voor AI versnellers.

  • Tot op heden was SK Hynix de enige leverancier van deze chips voor Nvidia.

In een recent bericht heeft Samsung, de trots van Zuid-Korea en het grootste elektronicabedrijf van het land, aangekondigd dat het een stap verder gaat in de AI-markt. Het bedrijf zal nu geavanceerde geheugenchips gaan leveren aan Nvidia, een van de voorlopers op het gebied van kunstmatige intelligentie. Deze samenwerking tussen de twee technologiegiganten kan de positie van Samsung in de tech-industrie flink versterken, zeker wanneer je bedenkt dat SK Hynix tot voor kort de enige leverancier was van dit type chips, dat specifiek is ontworpen voor Nvidia's AI-toepassingen.


De kracht achter de beslissing van Samsung om met Nvidia samen te werken werd verder onderstreept door de bevindingen van Citigroup-analisten, waaronder expert Peter Lee. Zij onthulden dat Samsung in het komende vierde kwartaal zal beginnen met het leveren van de zogenaamde HBM3-chips. Deze chip, een meesterwerk in zijn categorie, is op maat gemaakt om perfect samen te vloeien met Nvidia's innovatieve toepassingen. De analisten zijn duidelijk in hun verwachtingen: "Gezien de succesvolle betreding van Nvidia's leveringsketen door Samsung, anticiperen we dat Samsung zich in de nabije toekomst zal profileren als een dominante leverancier van HBM3. Ook voor Nvidia verwachten we veel groei door deze samenwerking."


In een recente artikel heeft Korea Economic Daily gemeld dat Samsung's samenwerking met Nvidia tot stand is gekomen nadat de chips van Samsung met vlag en wimpel slaagden voor Nvidia's strenge testen op het gebied van kwaliteit. De bronnen van deze informatie komen van anonieme insiders uit de industrie. Het is belangrijk om te weten dat het nog niet officieel geverifieerd is vanuit beide bedrijven. Toch reageren beleggers al enorm positief op deze geruchten.


Deze ontwikkeling heeft namelijk een golf van positieve reacties veroorzaakt bij bedrijven die nauw samenwerken met Samsung. Neem bijvoorbeeld Hana Micron, gespecialiseerd in chip-testen en -verpakking. Zij zagen hun aandelenkoers bijna de lucht in schieten. Daeduck Electronics, een producent van printplaten, had eveneens reden tot juichen met een winst van 7,4% op hun aandelen. Met slechts één samenwerking lijken tientallen bedrijven te winnen.


Deze samenwerking belooft veel goeds, niet alleen voor Samsung, maar zeker ook voor Nvidia. Met Samsung aan boord kan Nvidia profiteren van zowel verbeterde kostenstructuren als betere en snellere prestaties. Het toevoegen van Samsung aan hun selectie van leveranciers breidt hun strategische mogelijkheden bovendien aanzienlijk uit.


Aan de andere kant hebben we ook nog SK Hynix, de grootmacht op het gebied van HBM3-technologie, onmisbaar voor AI-toepassingen die veel bandbreedte nodig hebben. Ondanks hun stevige grip op deze markt, daalden de aandelen van het bedrijf toch licht na de aankondiging van de samenwerking. Dit suggereert dat investeerders rekening houden met mogelijke verschuivingen. Samsung's samenwerking met Nvidia zou wel eens voor grote verschuivingen kunnen zorgen in de toekomstige machtsverhoudingen. Het zier er naar uit dat zowel Samsung als Nvidia flink kunnen gaan profiteren van deze samenwerking.


Wellicht vind je deze artikelen ook interessant:


Cathie Wood blijft aandelen Nvidia verkopen


Dit aandeel heeft een veelbelovende toekomst


Wat is het gemiddelde vermogen in Nederland per leeftijd?


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Wil je meer lezen?

Abonneer je op www.debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Nu abonneren

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page