top of page

Dit aandeel heeft een veelbelovende toekomst

In het kort:

  • Dit bedrijf implementeert volop AI-producten, waardoor ze zich goed positioneren in een snelgroeiende markt.

  • De verwachte groei van de markt kan de groei voor het bedrijf bovendien aanzienlijk stimuleren.

  • De mogelijke winstgroei laat zien dat het bedrijf zou kunnen uitgroeien tot een biljoen dollar bedrijf.

We hebben allemaal wel eens van Adobe gehoord - ja, dat bedrijf achter beroemde programma's als Photoshop en Acrobat. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat Adobe's aandelen dit jaar al met 67% is gestegen. De reden hiervan is een groeiende focus op Artificial Intelligence in hun producten. Maar waarom is dit nou zo'n grote kans voor Adobe?


Artificial Intelligence is niet langer een droom, maar wordt steeds meer een belangrijk onderdeel van onze digitale wereld - vooral in de markt van contentcreatie. De jaarlijkse omzet van de markt voor digitale contentcreatie groeit van $19,5 miljard vorig jaar naar een duizelingwekkende $181 miljard in 2032. Ja, je leest het goed. Dat is bijna een vertienvoudiging in minder dan een decennium! En deze voorspellingen zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen; ze zijn gebaseerd op schattingen van betrouwbare onderzoeksbureaus.


Maar wat betekent dit voor Adobe? Dit bedrijf. dat nu al een indrukwekkende totale marktwaarde van $205 miljard heeft, ziet zijn kansen hierdoor alleen maar groter worden. Tijdens hun laatste kwartaalcijfers deelde het bedrijf enkele interessante inzichten. Ze hebben al "honderden AI-innovaties" geïntroduceerd in hun kernproducten. Photoshop, dat ooit een eenvoudig editing-software was, kan nu veel AI-gestuurde functies bevatten.


Wat misschien nog interessanter is, is Adobe's recent gelanceerde generatieve AI-platform genaamd 'Firefly'. Ondanks dat het pas een paar maanden geleden (in maart) is geïntroduceerd, heeft het al een grote naam gemaakt in de industrie. De tool is al meer dan een half miljard keer gebruikt om unieke content te genereren. Met Firefly kunnen gebruikers, van professionals tot hobbyisten, afbeeldingen maken vanuit simpele prompts.


Maar wat betekent dit allemaal voor de toekomst van Adobe? Een recent onderzoek van Adobe zelf geeft een goed perspectief. Uit dit onderzoek van het bedrijf bleek dat professionals in de industrie een explosieve groei in de vraag naar content verwachten. Om precies te zijn, voorspelde de onderzoek dat de vraag in de komende jaren zou kunnen vermenigvuldigen, variërend van 5x tot zelfs 20x. Dit is een enorme kans, en AI-tools zoals die van Adobe zullen naar verwachting een cruciale rol spelen bij het helpen van content-creators om aan deze vraag te voldoen.


De toekomst van Adobe

De financiële verwachtingen voor het bedrijf zien er rooskleurig uit. Adobe's eigen projecties zijn veelzeggend: ze anticiperen op een omzet van $19,3 miljard voor het lopende jaar, wat neerkomt op een indrukwekkende groei van bijna 10% ten opzichte van het voorgaande jaar. Maar als we naar het grotere plaatje kijken en de invloed van AI hierin meenemen, zou dit slechts het topje van de ijsberg kunnen zijn.


Analisten zijn eveneens optimistisch en onderstrepen de kracht van AI voor Adobe's bedrijfsmodel. Met AI als drijvende kracht achter de evolutie van contentcreatie, is het waarschijnlijk dat Adobe's groeicijfers in de toekomst nog indrukwekkender zullen worden.


Stel je een scenario voor waarin Adobe zijn voorspelde jaarlijkse winstgroei van 14% handhaaft. Als we deze trend doortrekken naar de komende vijf jaar, is het helemaal niet onrealistisch om te verwachten dat Adobe's marktkapitalisatie de magische grens van $1 biljoen kan overschrijden. Ter vergelijking: hun huidige marktkapitalisatie zweeft rond een toch al niet misselijke $250 miljard.


Dit alles maakt Adobe tot een interessant aandeel voor beleggers die hun vizier op de toekomst hebben gericht. En zoals de beleggingsgoeroe Warren Buffett ooit opmerkte: "Het is veel beter om een ​​geweldig bedrijf te kopen tegen een eerlijke prijs dan een eerlijk bedrijf tegen een geweldige prijs." In het licht van Adobe's huidige traject en de veelbelovende rol van AI in hun toekomstige groei, zou Adobe wel eens dat 'geweldige bedrijf' kunnen zijn waar beleggers naar op zoek zijn.


Wellicht vind je deze artikelen ook interessant:

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl