top of page

Piramidespel of investering? JPMorgan investeert toch in Bitcoin

In het kort:

  • JP Morgan en Wells Fargo hebben hun eerste investeringen in Bitcoin ETFs bekendgemaakt, waarbij JP Morgan $731,246 investeerde en Wells Fargo $141,817.

  • BlackRock's IBIT spot Bitcoin ETF bereikte een record van $10 miljard in beheerd vermogen in slechts 49 dagen na lancering.

  • Ondanks eerdere felle kritiek van JP Morgan CEO Jamie Dimon op Bitcoin, toont de bank een groeiende acceptatie van cryptocurrency als beleggingsoptie.


De recente bekendmakingen van JP Morgan en Wells Fargo over hun investeringen in Bitcoin ETF's markeren een significante stap voor grote traditionele banken en crypto. Deze investeringen, gisteren aangekondigd via hun 13F filings, laten zien dat zelfs de meest traditionele financiële instellingen nu beginnen met het serieus nemen van Bitcoin als een investeringsmogelijkheid. JP Morgan heeft $731,246 geïnvesteerd in diverse Bitcoin ETF's waaronder die van BlackRock’s IBIT en Grayscale’s GBTC, terwijl Wells Fargo een bescheidener bedrag van $141,817 rapporteerde in Grayscale’s GBTC.


De prijs van Bitcoin:

BRON: Google Financiën


Het is vooral opmerkelijk dat JPMorgan, onder de CEO Jamie Dimon, investeringen heeft gedaan in Bitcoin ETF's, gezien Dimon's langdurige en felle kritiek op Bitcoin. Dimon heeft in het verleden Bitcoin afgedaan als een "oplichterij" en nog geen drie weken geleden de munt nog beschreven als een "piramidespel". Zijn standpunt over de digitale munt was altijd duidelijk: hij zag het niet als een legitiem financieel instrument, echter blijken deze instituties nu toch ook mee te doen aan het, volgens hen, piramidespel waar zij zelf voor waarschuwden.


Deze trend richting kleine investeringen in Bitcoin wordt versterkt door eerdere investeringen van andere grote banken zoals BNP Paribas en BNY Mellon. Naast deze investeringen, laten bedrijven zoals BlackRock zien hoe groot de vraag is naar Bitcoin-gerelateerde financiële producten, met BlackRock’s IBIT die recordinstromen bereikt en de snelst groeiende spot Bitcoin ETF wordt in termen van beheerd vermogen, met een bereik van $10 miljard in slechts 49 dagen.


Deze ontwikkelingen zijn onderdeel van een bredere trend waarbij traditionele financiële instellingen (TradFi) hun dienstenaanbod uitbreiden naar digitale activa, in lijn met de stijgende populariteit en acceptatie van cryptomunten als een legitieme asset class. Met hedgefondsen en vermogensbeheerders zoals CTC Alternative Strategies en US Bancorp die ook investeren in Bitcoin ETF's, is het duidelijk dat Bitcoin en andere digitale activa steeds meer verweven raken met traditionele financiële markten.Ook Hightower Advisors en SouthState Bank hebben onlangs investeringen in spot Bitcoin ETFs bekendgemaakt. Hightower Advisors investeerde $68 miljoen in diverse spot Bitcoin ETFs, waaronder die van bekende beheerders zoals Grayscale, Fidelity, en BlackRock, wat echter maar een klein deel van hun totale vermogen van $61.7 miljard uitmaakt. SouthState Bank heeft een bescheidener bedrag van $577,198 geïnvesteerd in ETFs van Grayscale en BlackRock, van hun totale vermogen van $1.3 miljard na een fusie met CenterState Bank.


Deze integratie van Bitcoin in de portefeuilles van vooraanstaande banken en fondsen is een duidelijk teken van het veranderende landschap binnen de financiële sector, waarbij digitale activa een steeds belangrijkere rol gaan spelen in diversificatie en vermogensbeheerstrategieën. Deze trend biedt zowel uitdagingen als kansen voor investeerders en beheerders, waarbij de continue evolutie en acceptatie van cryptocurrencies potentieel nieuwe deuren opent voor financiële innovatie en groei.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..