top of page

Pinterest daalt ondanks stijgende omzet en winst

In het kort:

  • De aandelen van Pinterest zijn erg volatiel na sluitingstijd. Ondanks een stijging in advertentie-inkomsten en gebruikersbetrokkenheid, dalen de aandelen toch stevig.

  • Pinterest meldde een nettowinst van 21 cent per aandeel, wat beter was dan de verwachte 12 cent per aandeel.

  • Het bedrijf gaf een omzetprognose voor het derde kwartaal in de hoge enkelvoudige cijfers jaar op jaar, zonder specifieke getallen te verstrekken.

Pinterest ervaart een wisselvallige koers, ondanks sterke prestaties op verschillende bedrijfsindicatoren. Het bedrijf, dat vooral bekend is om zijn social-media platform, zag een aanvankelijke piek van 9% in de handel na sluitingstijd. Dit kwam door de bekendmaking van kwartaalresultaten die beter waren dan de schattingen van analisten voor zowel omzet als winst. Echter, de aandelen daalden snel naar een verlies van bijna 5%.


"Gebruikers komen vaker terug en engageren zich dieper met ons platform," zei CEO Bill Ready in een interview. Dit werd ondersteund door de gegevens, die een stijging van 8% lieten zien in wereldwijd maandelijks actieve gebruikers tot 465 miljoen. Dit is de beste prestatie in twee jaar.


Tegelijkertijd hebben de verbeterde AI-capaciteiten geholpen om consumenten te koppelen aan koopbare inhoud die voor hen het meest relevant is, voegde Ready toe. Dit heeft bijgedragen aan de toename van de gebruikersbetrokkenheid en de inkomsten uit advertenties


Dankzij een focus op kosten-efficiëntie is Pinterest teruggekeerd naar een uitbreiding van de aangepaste EBITDA-marge in het tweede kwartaal, zei Julia Brau Donnelly, de CFO van Pinterest, die onlangs van Wayfair Inc. kwam.


In het fiscale tweede kwartaal rapporteerde Pinterest een nettoverlies van $34,9 miljoen, of 5 cent per aandeel, in vergelijking met een nettoverlies van $43,1 miljoen, of 7 cent per aandeel, in het kwartaal van vorig jaar. De aangepaste winst was echter 21 cent per aandeel.


De omzet bedroeg $708 miljoen, vergeleken met $666 miljoen een jaar geleden. Analisten hadden gemiddeld een nettowinst van 12 cent per aandeel verwacht op een omzet van $696 miljoen.


Voor het derde kwartaal gaf Pinterest een omzetprognose in de hoge enkelvoudige cijfers jaar op jaar, zonder specifieke getallen te verstrekken. Analisten voorspellen, volgens FactSet, een omzet van $737 miljoen.

תגובות


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!