top of page

Nvidia rapporteert schitterende cijfers en mag 20% omhoog van beleggers

Bijgewerkt op: 25 mei

  • Nvidia's winst per aandeel kwam uit op $1.09, boven de consensusverwachting van $0.92 per aandeel.

  • De omzet bedroeg $7,19 miljard, een daling van 13,3% ten opzichte van vorig jaar, maar boven de verwachte $6,52 miljard.

  • Het bedrijf boekte een recordomzet van $4,28 miljard in het datacentersegment, terwijl het gamingsegment $2,24 miljard toevoegde.

In een vorig artikel hadden we het over de verwachtingen van Nvidia voor dit kwartaal. Welnu, ze hebben deze verwachtingen ruimschoots overtroffen, en als gevolg hiervan schoot het aandeel met 20% omhoog! Laten we even erin duiken!


Eerst de basis: winst per aandeel (EPS) is de winst die aan elk aandeel van een bedrijf wordt toegewezen. Het is een belangrijke indicator van de winstgevendheid van een bedrijf. In dit kwartaal kwam Nvidia's EPS uit op $1.09, wat hoger was dan de consensusverwachting van analisten van $0.92 per aandeel.


Ondanks dat de omzet met 13,3% is gedaald ten opzichte van vorig jaar, heeft Nvidia een indrukwekkende $7,19 miljard behaald, wat de verwachte $6,52 miljard ruimschoots overtreft.Nvidia's recordomzet in het datacentersegment was $4,28 miljard. Dit segment omvat alle producten en diensten die bedrijven gebruiken om hun gegevens op te slaan, te beheren en te verwerken. Het gamingsegment daarentegen, dat zich richt op het leveren van grafische verwerkingseenheden (GPU's) voor video games, voegde $2,24 miljard aan omzet toe. Hoewel de omzet in dit segment 38% lager was dan vorig jaar, is het nog steeds een aanzienlijke bijdrage aan Nvidia's totale omzet.


Nvidia's management heeft ook een vooruitblik gegeven. Ze verwachten voor het tweede kwartaal een omzet van $11 miljard. Dit is aanzienlijk hoger dan de verwachte $7,11 miljard van analisten.


Jensen Huang, oprichter en CEO van Nvidia, zei: “De computerindustrie gaat door twee gelijktijdige overgangen — versnelde computing en generatieve AI. Een biljoen dollar aan geïnstalleerde wereldwijde datacenterinfrastructuur zal overgaan van algemeen gebruik naar versnelde computing..."

Nvidia's prestaties overtroffen de verwachtingen, wat een sterke vraag naar hun producten en diensten aangeeft. Wat vooral het aandeel drijft is de mega sterke vooruitblik. Nvidia rekent op een winst van $1.94 tot $2.13 per aandeel. De consensus onder analisten was $1.06 per aandeel... Dat is dus zo goed als 2x meer.


Laat altijd een like achter als je een artikel tof vindt! Dan maken we meer ervan!


21 - 25 Juni gaan we met de community naar Spanje! Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij! Lees hier meer informatie! Je mag ook een partner meenemen!

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page