top of page

Netflix stijgt met 8% na kwartaalcijfers

In het kort:

  • In kwartaal 4 van 2023 wist Netflix 13,1 miljoen nieuwe abonnees toe te voegen, waardoor het totaal op 260,3 miljoen komt.

  • Voor Q1 2024 wordt een omzetgroei van 13,2% verwacht, met een verdubbeling van de nettowinst naar 1,98 miljard dollar.

  • Netflix experimenteert met live events en heeft een nieuw, goedkoper abonnementsmodel geïntroduceerd met reclame


Netflix heeft na het sluiten van de beurs zijn kwartaalcijfers voor het vierde kwartaal van 2023 vrijgegeven, en de cijfers laten veel goeds zien over de groeicapaciteit en strategische richting van het bedrijf. Met een indrukwekkende toename van het aantal abonnees en een solide omzetgroei, positioneert Netflix zich nog steeds als de leider in de wereld van streaming. Netflix rapporteerde een omzet van $8,83 miljard (verwacht $8,72 miljard) en een winst per aandeel van $2,11 (verwacht $2,22).

Het lijkt raar dat Netflix toch zo hard stijgt, terwijl het de verwachtingen wat betreft de winst per aandeel niet wist te overtreffen. Deze stijging heeft echter vooral te maken met de vooruitzichten voor het komende kwartaal. Voor Q1 2024 wordt namelijk een omzetgroei van 13,2% verwacht, met een verdubbeling (!) van de nettowinst naar maar liefst 1,98 miljard dollar. Netflix zet sterk in op groei via live programmering en een uitbreiding van de reclame-inkomsten. Bovendien heeft het bedrijf een 10-jarige deal van 5 miljard dollar met WWE Raw afgesloten, waarmee het een belangrijke stap zet naar live evenementen.

Netflix heeft daarnaast in alle regio's abonnees toegevoegd, met significante groei in de VS en Canada, Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika, en de Azië-Pacific regio. Deze groei onderstreept de universele aantrekkingskracht van Netflix's contentaanbod en zijn vermogen om te voldoen aan de diverse smaken van een wereldwijd publiek. De verwachtingen waren dat Netflix 8,9 miljoen nieuwe abonnees zou aantrekken, maar het bedrijf wist er maar liefst 13 miljoen bij te schrijven.


De verbetering van de operationele marge naar 24% in 2024 weerspiegelt tot slot de efficiënte bedrijfsvoering en kostenbeheersing van Netflix. De positieve reactie van beleggers, met een stijging van meer dan 50% in de afgelopen 12 maanden, bevestigt het vertrouwen van investeerders in de groeistrategie en toekomstpotentieel van het bedrijf. Beleggers kunnen er tot nu toe weer 8% bij rekenen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!