top of page

Maak kennis met de nieuwe CEO van PayPal

In het kort:

  • Alex Chriss wordt benoemd tot de nieuwe CEO van PayPal op 27 september 2023.

  • Met unanieme steun van de Raad van Bestuur en na een uitgebreide zoektocht, staat Chriss klaar om de groei van PayPal voort te zetten.

  • Tijdens zijn periode bij Intuit heeft Chriss indrukwekkende prestaties neergezet, waaronder de succesvolle overname van Mailchimp voor $12 miljard.

Na een grondige zoektocht naar de perfecte CEO in de afgelopen maanden, heeft PayPal aangekondigd dat Alex Chriss de nieuwe CEO zal worden vanaf 27 september 2023. De zoektocht had als doel om een leider van een nieuwe generatie te vinden met uitgebreide ervaring op het gebied van wereldwijde betalingen, producten en technologie.


Lees ook: Dit moet je weten over Enphase Energy


Alex Chriss is geen vreemde in de technologische en financiële wereld. Sinds januari 2019 diende hij als Executive Vice President en General Manager van Intuit's Small Business and Self-Employed Group, een segment dat verantwoordelijk is voor meer dan de helft van Intuit's totale omzet. Bovendien heeft hij, tijdens zijn leiderschap bij Intuit, de klant- en omzetgroei van de Small Business-segment gestimuleerd met indrukwekkende jaarlijkse groeicijfers van respectievelijk 20% en 23%. Een van zijn meest opvallende prestaties bij Intuit was de succesvolle overname van Mailchimp in 2021, die het platform en de klantenbasis van Intuit aanzienlijk uitbreidde.


John Donahoe, voorzitter van de Raad van Bestuur van PayPal, prijst de uitgebreide ervaring van Chriss in productontwikkeling en zijn bewezen trackrecord van het ontwikkelen en inspireren van zijn teams. "Alex is de perfecte leider om PayPal naar de toekomst te leiden," aldus Donahoe.


De huidige CEO, Dan Schulman, heeft tijdens zijn achtjarige termijn grote bijdragen geleverd aan de groei en onafhankelijkheid van PayPal. Hoewel hij het bedrijf als CEO zal verlaten, blijft hij wel tot mei 2024 lid van de raad van bestuur.


Lees ook: Een investering waar Elon Musk en Warren Buffett het over eens zijn


Bij zijn aantreden als aanstaande CEO van PayPal, zei Alex Chriss: "PayPal is een buitengewoon bedrijf dat een cruciale rol speelt in het leven van consumenten en handelaren over de hele wereld. Ik ben er trots op het stokje van Dan over te nemen en kijk ernaar uit om samen te werken met het getalenteerde team van PayPal om verder te bouwen aan de opmerkelijke geschiedenis van het bedrijf."


Het lijkt erop dat, met de komst van Alex Chriss, PayPal een rooskleurige toekomst tegemoet gaat, waarbij innovatie en groei centraal zullen staan.


Vind je dit concept leuk en zou je meer van dit soort artikelen willen lezen? Laat het ons weten door dit artikel even te liken.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Wil je meer lezen?

Abonneer je op www.debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Nu abonneren

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page