top of page

Koersval NX Filtration Aandelen: Beleggers in Woelig Water

In het kort:


  • NX Filtration, bekend van membraanfilters voor waterzuivering, heeft moeite met het realiseren van de verwachte snelle omzetgroei sinds de beursgang in juni 2021.

  • De koers van het aandeel is aanzienlijk gedaald van de introductieprijs van €11 naar iets meer dan €5, waardoor de beurswaarde meer dan gehalveerd is.

  • Grootaandeelhouder Bernard ten Doeschot ziet een aanzienlijke daling in de waarde van zijn aandelen, maar dit verlies blijft vooralsnog virtueel.


NX Filtration, een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van geavanceerde membraanfilters voor waterzuivering, heeft te kampen met tegenvallende resultaten die beleggers teleurstellen. Ondanks de hoge verwachtingen bij de beursgang in juni 2021, blijkt de realiteit weerbarstiger.


De directeur van NX Filtration was optimistisch over de toekomst bij de beursgang, maar sindsdien heeft het bedrijf moeite om de verwachte snelle omzetgroei te realiseren. Deze lagere groei is vooral te wijten aan vertragingen in het opschalen van pilotprojecten naar grootschalige projecten en uitdagingen in het verkrijgen van noodzakelijke vergunningen. Deze factoren hebben geleid tot herhaalde gemiste omzetdoelstellingen.


De impact hiervan is duidelijk merkbaar op de beurs. De koers van NX Filtration heeft een forse daling doorgemaakt sinds de beursgang. De introductiekoers van €11 per aandeel is inmiddels gedaald naar iets meer dan €5, wat een halvering van de beurswaarde betekent.

Voor grootaandeelhouder Bernard ten Doeschot, die bij de beursgang bijna 72% van de aandelen in handen had, betekent dit een aanzienlijke daling in de waarde van zijn investering.Hoewel hij een deel van zijn aandelen verkocht heeft, blijft zijn huidige aandelenpakket significant minder waard dan tijdens de beursgang. Dit verlies blijft echter voorlopig virtueel, aangezien Ten Doeschot zijn aandelen nog niet heeft verkocht. Bovendien, gezien zijn sterke financiële positie, kan hij zich een dergelijk virtueel verlies veroorloven.


Deze situatie benadrukt het risico van beleggen in de verkeerde groeibedrijven, waarbij ambitieuze doelstellingen en realiteit soms ver uit elkaar liggen. Voor NX Filtration is het nu zaak om de operationele uitdagingen het hoofd te bieden en de verwachtingen van beleggers alsnog waar te maken.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!