top of page

Intel start nieuw bedrijf gefocust op AI

In het kort:

  • Articul8 AI Oprichting: Intel kondigt de oprichting aan van een onafhankelijk bedrijf genaamd Articul8 AI, gericht op generatieve kunstmatige intelligentie (AI).

  • Partnerschap met DigitalBridge: De onderneming wordt opgericht in samenwerking met DigitalBridge Group, een digital-focused asset manager, en krijgt steun van verschillende investeerders.

  • Focus op Enterprise AI: Articul8 zal zich richten op het aanbieden van een volledig geoptimaliseerd en veilig platform voor generatieve AI-software aan bedrijven, met een sterke focus op het behouden van gegevens binnen de bedrijfsbeveiligingsperimeter.


Intel’s Ambities in AI: Articul8 AI Krijgt Vorm

Intel, de bekende chipfabrikant, heeft vandaag aangekondigd dat het een onafhankelijk bedrijf, Articul8 AI genaamd, zal oprichten om zich te richten op generatieve kunstmatige intelligentie (AI). Het nieuwe bedrijf is een gezamenlijke onderneming met DigitalBridge Group en wordt ondersteund door diverse investeerders.


Partnerschap met DigitalBridge en Investeerders

De oprichting van Articul8 AI markeert Intels streven naar AI-dominantie, niet alleen in hardware maar ook in software. Het bedrijf gaat de concurrentie aan met bekende namen zoals Nvidia en OpenAI. Het partnerschap met DigitalBridge Group, een toonaangevende digitale asset manager, en de steun van investeerders zoals Fin Capital en Mindset Ventures, benadrukken de serieuze ambities van Intel op het gebied van AI.Focus op Enterprise AI en Beveiliging

Articul8 AI, onder leiding van voormalig Intel vice-president Arun Subramaniyan als CEO, zal zich concentreren op het aanbieden van een volledig geoptimaliseerd en veilig generatief AI-platform aan ondernemingen.


Het platform stelt bedrijven in staat om AI-capaciteiten te benutten terwijl ze controle behouden over gegevens, training en inferentie binnen hun beveiligingsperimeter. Dit is vooral relevant in sectoren zoals financiële dienstverlening, ruimtevaart, halfgeleiders en telecommunicatie.


Toekomst van Intel in AI

Intel's beweging naar generatieve AI software onderstreept de evolutie van het bedrijf van een focus op hardware naar een uitgebreide benadering van AI-oplossingen. De oprichting van Articul8 AI is ook in lijn met Intel's strategie om externe financiering aan te trekken voor specifieke bedrijfsonderdelen, vergelijkbaar met eerdere afsplitsingen zoals Mobileye Global.


De tijd zal leren of Articul8 AI de concurrentie kan aangaan en een sleutelrol zal spelen in de groei van Intel op het gebied van AI.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl