top of page

Huawei komt met eigen elektrische auto

In het kort:

  • Huawei en Chery hebben samen Luxeed gelanceerd, een nieuw merk voor elektrische voertuigen, en ze willen de concurrentie aangaan met Tesla.

  • Hoewel technische specificaties nog niet bekend zijn, beweert Huawei dat de Luxeed S7 de Tesla Model S op verschillende vlakken zal overtreffen.

  • Luxeed maakt gebruik van geavanceerde batterijtechnologie, met een focus op LFP-batterijen, wat de ontwikkeling van elektrische voertuigen een nieuwe impuls geeft.


Het Chinese techbedrijf Huawei heeft de autowereld weer opgeschud door zijn nieuwste product te onthullen: Luxeed, een gloednieuw merk voor elektrische voertuigen (EV's).

Samen met Chery Automobile, een gevestigde speler in de auto-industrie, heeft Huawei plannen onthuld om de Luxeed S7, een elektrische coupé-SUV, op de markt te brengen. In dit artikel duiken we dieper in op deze ontwikkeling, waarbij de lat hoog wordt gelegd en de concurrentie met niemand minder dan Tesla wordt aangegaan.


Luxeed: Huawei's antwoord op de EV-markt

Huawei, ooit bekend om zijn smartphones, heeft zijn ambitie uitgebreid naar de auto-industrie. Na het lanceren van de opzienbarende Mate 60 Pro-smartphone, die uitblonk door zijn gebruik van een 5G-chip, heeft het bedrijf zijn productlijn uitgebreid met een indrukwekkende reeks nieuwe producten, waaronder de MatePad Pro, een groot 13-inch tablet, een gigantische televisie, een slimme bril en een speciale editie van de Mate 60.


Huawei stort zich echter niet alleen op de consumentenelektronica. Het bedrijf heeft zich nu toegelegd op de productie van elektrische voertuigen, in samenwerking met Chery, onder de vlag van Luxeed.


De Luxeed S7: een Tesla-concurrent?

Een opmerkelijke uitspraak tijdens de presentatie van Huawei deed veel stof opwaaien. Een van de Huawei-topmannen beweerde dat de Luxeed S7 "de Tesla Model S op veel vlakken zal overtreffen." Hoewel technische specificaties zoals de actieradius en prijzen op dit moment nog niet zijn onthuld, wordt gespeculeerd dat de Luxeed S7 wordt uitgerust met twee elektromotoren en vierwielaandrijving.


Om te concurreren met Tesla, die recentelijk een vernieuwde Model S met een actieradius van meer dan 700 kilometer heeft uitgebracht, zal Luxeed aanzienlijke prestaties moeten leveren. Dit plaatst Luxeed in het speelveld met andere Chinese automakers zoals BYD, Xpeng en Nio, die al langer actief zijn in de EV-markt.


Wat maakt Luxeed uniek?

Een van de opvallende kenmerken van de Luxeed S7 is het gebruik van geavanceerde batterijtechnologie. De auto wordt aangedreven door een LFP-batterijpakket van Catl, dat wordt gezien als een doorbraak in de ontwikkeling van elektrische voertuigen. Deze batterijen zijn niet alleen kostenefficiënter om te produceren, maar bevatten ook minder zeldzame metalen en zijn veiliger dan traditionele NMC-batterijen. De Luxeed S7 wordt naar verwachting een van de eerste voertuigen die van dit nieuwe accupakket gebruikmaakt.


Wat brengt de toekomst voor Luxeed?

Hoewel er nog veel onzekerheid is over de exacte specificaties en beschikbaarheid van Luxeed in Europa, kan de samenwerking tussen Huawei en Chery niet over het hoofd worden gezien. Met Chery als een gevestigde kracht in de auto-industrie en Huawei's technologische expertise, zijn de verwachtingen hooggespannen.

Het is echter belangrijk op te merken dat Europese en Amerikaanse autofabrikanten momenteel de overhand hebben op de markt, en Chinese merken zullen moeten concurreren om terrein te winnen.


De Luxeed S7 wordt naar verluidt een indrukwekkende elektrische auto, uitgerust met geavanceerde functies zoals semi-autonoom rijden, automatisch parkeren en stembediening. Dit draagt bij aan de groeiende competitie in de EV-markt en plaatst Luxeed stevig in het vaarwater van de gevestigde orde.


Conclusie

Met de Luxeed S7 zet Huawei een ambitieuze stap in de wereld van elektrische voertuigen, waarbij het zichzelf positioneert als een serieuze concurrent voor Tesla. Hoewel het nog te vroeg is om definitieve conclusies te trekken, belooft de toekomst van Luxeed in de EV-markt opwindend te worden, en de concurrentie zal nauwlettend in de gaten worden gehouden.