top of page

Europa verwelkomt eindelijk JEPI ETFs tegenhanger: JEPG

Bijgewerkt op: 25 mrt.

Europese Beleggers Verwelkomen Eindelijk JEPI's Europese Tegenhanger: De JEPG ETF

Europese beleggers die met afgunst naar de Amerikaanse markt keken voor toegang tot de populaire JEPI ETF, kunnen nu eindelijk opgelucht ademhalen. JP Morgan Asset Management heeft de JPM Global Equity Premium Income UCITS ETF (JEPG, JPGP, of JGPI - afhankelijk van de valuta) gelanceerd, een equivalent van de in de VS gevestigde JEPI ETF. Dit biedt Europese investeerders de kans om te profiteren van de unieke voordelen die dit beleggingsproduct biedt.


  • JEPI ETF’s Populariteit: Met meer dan $30 miljard aan beheerd vermogen sinds de lancering in 2020, dankt de JEPI ETF zijn populariteit aan een consistent inkomen van 7-9% per jaar, een actief beheerde doch passieve benadering door het verkopen van opties, en lage kosten.

  • Wat is JEPG ETF?: Deze ETF streeft naar het genereren van inkomsten voor beleggers door te investeren in defensieve aandelen en het schrijven van call opties op de MSCI World Index, gericht op maandelijkse inkomsten en risicobeperking.

  • Risico's en Kansen: Hoewel JEPG aantrekkelijke inkomsten en groeivooruitzichten biedt, is het essentieel om de inherente risico's te erkennen, waaronder een zwakker totaalrendement en beperkte kapitaalgroei door de strategie van het schrijven van opties.


De Aantrekkingskracht van JEPI Uiteengezet

JEPI's vermogen om een consistent inkomen te bieden, trekt veel beleggers aan. Dit actief beheerde fonds combineert de voordelen van passief inkomen door middel van dividenden en het actieve beheer door het schrijven van call opties, allemaal tegen relatief lage kosten. Dit unieke mengsel van eigenschappen heeft de aandacht getrokken van zowel retailbeleggers die op zoek zijn naar tijdsefficiënte inkomstengenererende strategieën als van diegenen die streven naar kosten-efficiëntie in hun beleggingsportefeuille.


JEPG: Een Nieuw Tijdperk voor Europese Beleggers

Met de lancering van de JEPG ETF biedt JP Morgan Europese beleggers een vergelijkbare strategie als die van JEPI, maar met een wereldwijde focus. Dit onderscheid in beleggingsfocus en het schrijven van opties op de MSCI World Index versus de S&P 500 index van JEPI, biedt een nieuwe dimensie aan het beleggingsproduct. Bovendien, door gevestigd te zijn in Ierland, profiteert JEPG van een gunstige belastingstructuur, wat het een nog aantrekkelijkere optie maakt voor Europeanen.


Kritische Overwegingen

Voordat men overgaat tot investeren in JEPG, is het cruciaal om de risico's te overwegen. Ondanks het aantrekkelijke inkomenspotentieel, heeft de strategie van het schrijven van opties zijn beperkingen, vooral in termen van kapitaalgroei. De prestaties van JEPI in vergelijking met de S&P 500 index benadrukken deze beperking, vooral na aanpassing voor belastingen en kosten. Je koopt dus vooral voor dividend en niet voor de koers. Maar de andere kant van de medaille is dat het niet zo volatiel is en dus ook minder hard daalt.



Waar JEPG Te Verkrijgen?

JEPG is beschikbaar voor Europese beleggers via Interactive Brokers en DeGiro. Dit breidt de toegang uit tot een breder scala aan beleggingsmogelijkheden en vergemakkelijkt de participatie in deze unieke beleggingsstrategie.


Dus..

De introductie van de JEPG ETF markeert een significante mijlpaal voor Europese beleggers, die nu toegang hebben tot een strategie die vergelijkbaar is met die van de begeerde JEPI ETF. Dit biedt een nieuwe horizon aan mogelijkheden voor inkomstengeneratie en vermogensgroei. Hoewel ik persoonlijk de voorkeur geef aan een evenwicht tussen startrendement en consistente groei, kan deze nieuwe optie aantrekkelijk zijn voor diegenen die op zoek zijn naar hoge inkomsten met een defensieve beleggingshouding.

2 opmerkingen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page