top of page

Dit zijn de verwachtingen voor SMCI op Maandag

Samenvatting:

  • Verwachtingen voor Super Micro Computer's Q2 Resultaten: Super Micro Computer (SMCI) verwacht aanzienlijke groei in omzet en winst voor het tweede kwartaal van fiscaal 2024.

  • Omzetverwachting: Tussen $3.6 en $3.65 miljard, wat een groei van 78.3% betekent ten opzichte van vorig jaar.

  • Winstverwachting: Niet-GAAP winst per aandeel tussen $5.40 en $5.55, wat neerkomt op een groei van 55.5% ten opzichte van vorig jaar.


Omzetgroei: De verwachte omzetstijging voor SMCI is opmerkelijk - een sprong van 78.3% ten opzichte van vorig jaar. Deze groei wordt mogelijk gedreven door de sterke vraag naar hun server- en opslagsystemen, en hun uitbreiding in opkomende markten, ondersteund door AI-gedreven softwareoplossingen.


Winstgroei: De verwachte winstgroei is indrukwekkend, met een voorspelde niet-GAAP winst per aandeel die aanzienlijk hoger ligt dan het voorgaande jaar. Dit wijst op een effectieve kostenstructuur en een succesvolle bedrijfsstrategie.


Factoren van Invloed: Super Micro's brede bedrijfsmodel, gericht op o.a. GPU's, AI, 5G, en IoT-oplossingen, lijkt een belangrijke drijfveer voor hun financiële prestaties. De overgang van hun productiefaciliteiten naar Maleisië en Taiwan heeft mogelijk bijgedragen aan een verbeterde kostenstructuur en schaalvergroting.


Risico's: De wereldwijde macro-economische onzekerheden en concurrentiedruk vormen echter risico's. Ook de aanhoudende bevoorradingsketenproblemen, vooral voor AI-platforms, kunnen de winstgevendheid beïnvloeden.


Analistenverwachtingen: Super Micro heeft een positieve 'Earnings ESP' van +8.19% en een Zacks Rank #2 (Koop), wat suggereert dat analisten optimistisch zijn over hun winstpotentieel.

Recente Prestaties: Het aandeel van Super Micro is aanzienlijk gestegen, met een recordhoogte na voorlopige resultaten die boven de verwachtingen uitkwamen. Dit succes is deels te danken aan de sterke vraag naar Nvidia's GPU's, die centraal staan in de AI-boom.

Marktreactie: De markt heeft positief gereageerd op de vooruitzichten van Super Micro, met een aanzienlijke stijging van hun aandelenkoers.


Conclusie:

Super Micro Computer lijkt goed gepositioneerd om hun financiële prestaties in het tweede kwartaal van fiscaal 2024 te verbeteren. Met sterke groeiverwachtingen in zowel omzet als winst en een positieve marktreactie, lijkt het bedrijf klaar om te profiteren van de groeiende vraag in hun industrie, ondanks de uitdagingen die voor hen liggen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!