top of page

Dit is waarom beurzen kelderen..

Europese markten zien een zeer uitdagende dag, met bankaandelen die te maken hadden met aanzienlijke dalingen na de Silicon Valley Bank crisis.

De pan-Europese Stoxx 600-index liet tijdens de mid-ochtend handel een daling van 2,6% zien, waarbij alle sectoren en belangrijke beurzen rode cijfers toonden. Desondanks blijft er ruimte voor herstel in de toekomst.

Bankaandelen hadden het moeilijk en lieten een daling van 6% zien, gevolgd door detailhandel dat met 5,2% daalde. Er is echter nog steeds potentieel voor verbetering op langere termijn.

Credit Suisse daalde ruim 20% nadat de bank op dinsdag bekendmaakte dat er "materiële zwakheden" in hun verslaggeving waren ontdekt. Rond 10.29 uur Londense tijd op woensdag was de aandelenkoers met meer dan 20% gedaald, nadat de belangrijkste geldschieter van de bank aangaf niet in staat te zijn verdere financiële ondersteuning te bieden.

Vanwege de scherpe verliezen werd de handel in Credit Suisse, Societe Generale en diverse Italiaanse bankaandelen tijdelijk stopgezet.

De aanzienlijke daling op de Europese markten en de sterke neerwaartse trend van bankaandelen zijn grotendeels te wijten aan angst en onzekerheid op de beurzen als gevolg van de wereldwijde Silicon Valley Bank crisis. Beleggers zijn bezorgd over de mogelijke gevolgen van deze crisis op het financiële systeem, wat leidt tot een toename van risicoaversie en verkoopdruk op aandelen, met name in de banksector. In deze turbulente tijd is het belangrijk om waakzaam te blijven en de marktontwikkelingen nauwlettend te volgen. Hoewel het onzeker is hoe lang deze onrustige periode zal aanhouden, is het essentieel dat je als belegger de cijfers in duikt om te begrijpen welke bedrijven financieel gezond zijn!
2 opmerkingen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..