top of page

Dit is het beste cybersecurity aandeel voor 2024 volgens Morgan Stanley

In het kort:

  • Dit cybersecurity-bedrijf heeft een historische mijlpaal bereikt, gesteund door een koopadvies van Morgan Stanley.

  • Een analist van Morgan Stanley ziet het bedrijf als een toekomstige marktleider in de sector van cybersecurity.

  • Het bedrijf heeft nog minder dan 5% marktaandeel, waardoor het nog flink zou kunnen gaan groeien.


Palo Alto Networks heeft recent een historische mijlpaal bereikt door als eerste cybersecuritybedrijf ooit meer dan $100 miljard waard te zijn. Dit blijkt uit een rapport dat vrij kort geleden werd geschreven door de bank Morgan Stanley. Morgan Stanley heeft bovendien Palo Alto Networks een koop-beoordeling gegeven en stelt een koersdoel van $304 voor het aandeel. Het meest optimistische scenario suggereert zelfs dat het aandeel meer dan $350 waard kan zijn. De huidige koers is op het moment van schrijven ongeveer $290.


Analyst Hamza Fodderwala van Morgan Stanley gelooft dat Palo Alto Networks de belangrijkste speler zal worden in de markt voor cybersecurity. Hij voorziet bijvoorbeeld nog meer groei voor het bedrijf, mede door de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) en meerdere producten die de groei vanaf 2025 écht zullen versnellen.


Fodderwala benadrukt daarnaast dat de groei van Palo Alto Networks een grote mijlpaal is voor de markt van cybersecurity. Dit laat niet alleen de dominantie van het bedrijf zien, maar laat ook zien dat de markt nog ontzettend groot is. Het marktaandeel van Palo Alto is nog steeds minder dan 5% en de markt als geheel groeit jaarlijks met meer dan 12%.


Palo Alto Networks heeft bovendien een aantal belangrijke competitieve voordelen in de markt door het geavanceerde beveiligingsplatform dat ze bieden, genaamd Cortex XSIAM, en de nieuwere AI-driven producten, zoals network security co-pilot en data security. Volgens Fodderwala zal het bedrijf hierdoor de komende vier jaar hogere marges behalen en de verwachte free cash flow (ook belangrijk voor de waardering) zal dan ook groeien.Morgan Stanley is kortom optimistisch en heeft een duidelijke koop-beoordeling gegeven, met een koersdoel van $304 per aandeel, met een mogelijk optimistisch scenario van meer dan $350. Analist Hamza Fodderwala van Morgan Stanley ziet Palo Alto Networks zelfs als de toekomstige leider in cybersecurity, aangedreven door kunstmatige intelligentie en nieuwe producten die groei vanaf 2025 zullen versnellen. Met een marktaandeel van minder dan 5% in een groeiende industrie, heeft het bedrijf veel groeipotentieel. Een positieve toekomst ligt volgens Morgan Stanley daarom in het verschiet voor Palo Alto Networks.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Σχόλια


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..