top of page

Dit is er aan de hand bij Facebook...

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2023

Facebook's aandeel is vandaag met 4,98% gekelderd. Een van de sterkste dalingen sinds november 2020. Het was al een slechte dag voor Facebook, omdat een medewerker binnen data science genaamd Frances Haugen als klokkenluider naar buiten kwam over de algoritmes van Facebook. Frances beschuldigt het social media bedrijf van het manipuleren van gebruikers via hun algoritmes om zo veel mogelijk winst te kunnen behalen.


Frances heeft zowel aan The Wall Street Journal als Viacom honderden documenten geleverd waaruit blijkt dat Facebook daadwerkelijk schuldig zou zijn aan het manipuleren van gebruikers en op dinsdag zou Frances ook daadwerkelijk getuigen voor het Amerikaans congres.


Daarbovenop is Facebook inmiddels ook in de problemen omdat alle platformen zoals WhatsApp, Facebook & Instagram al uren lang plat liggen. Op Twitter is het al een tijdje trending met honderdduizenden tweets erover. Facebook heeft nog geen verklaring gegeven, maar een tech nerd in de VS zegt het te hebben uitgevogeld:


Volgens Brian zijn alle domeinnamen verdwenen, waardoor zelfs medewerkers van Facebook geen toegang hebben tot hun e-mail en zelfs niet tot alle interne tools om überhaupt iets aan dit probleem te kunnen doen. Ook zijn er meldingen dat medewerkers van Facebook hun gebouw niet in kunnen, omdat alle toegang er naar toe is vergrendeld .


Facebook heeft wel gereageerd op de beschuldigingen van Frances en heeft gezegd om de zitting van dinsdag te schrappen gezien er niet genoeg bewijs is om een case te beginnen. Analisten blijven erg positief over het aandeel dat dankzij haar waardering erg interessant wordt voor menig belegger. Ondanks het slechte nieuws blijven 75% van alle analisten hun buy rating behouden.


Het goede nieuws: Facebook houdt zich al bijna 7 uur aan bijna alle geldende privacywetgeving.2 opmerkingen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..