top of page

Deze small cap kan flink gaan profiteren van Artificial Intelligence

In het kort:

  • Onto Innovation verwacht een forse toename in de totale omzet dankzij de groeiende vraag naar AI-systemen.

  • 2024 belooft een belangrijk jaar te worden voor Onto, mede waarin generatieve AI computing voor chipgiganten zoals Nvidia steeds een grotere rol gaan spelen.

  • Ondanks de relatief hoge waardering van Onto, is het interessant om het bedrijf in de gaten te houden.

In de wereld van chips en AI, waar technologie en innovatie hand in hand gaan, valt een naam de afgelopen tijd steeds meer op: Onto Innovation. Hoewel dit bedrijf niet zo bekend is als sommige andere giganten in de sector, heeft dit bedrijf recentelijk wel wat wenkbrauwen doen fronsen. Kort nadat ze een veelbelovende guidance naar buiten brachten, kondigden ze aan voor maar liefst meer dan $100 miljoen aan nieuwe bestellingen te hebben verkregen. Om dit in context te plaatsen: in 2022 was de omzet 1 miljard dollar, waardoor ze in één keer al 10% groei kunnen bijschrijven. Maar waar komt deze plotselinge groei vandaan? Het antwoord heeft - zoals verwacht - te maken met Artificial Intelligence.


Het gerucht gaat dat Nvidia hoogstwaarschijnlijk de voornaamste klant achter deze opmerkelijke bestelling is. Dit nieuws vestigt nog meer de aandacht op Onto Innovation. Ondanks dat ze wat bescheidener op de markt opereren, is hun recente succes een duidelijke indicatie van een opwaartse trend en hun groeiende invloed in de chipsector.


De schijnwerpers op Onto's Dragonfly systeem

Recentelijk is er flink wat hype rondom Onto's Dragonfly G3 systeem, en dat is niet zonder reden. Dit systeem speelt een cruciale rol in het controleren van de kwaliteit bij het verpakken van de nieuwste, meest geavanceerde chips. Voor degenen die niet vertrouwd zijn met de wereld van technologie: denk aan het verpakken van chips als het zorgvuldig verpakken van de meest waardevolle sieraden. En die "sieraden", de chips dus, zijn het kloppende hart van bijna elk digitaal apparaat dat we vandaag de dag gebruiken, van smartphones tot zelfs auto's.


De recente groeiende vraag naar het Dragonfly G3 systeem wordt onderstreept door aanzienlijke bestellingen van vooraanstaande fabrikanten (zoals Nvidia) die diep geworteld zijn in deze markt. Een interessant aspect van deze bestellingen is misschien wel hun doel: het vervaardigen van speciale geïntegreerde pakketten. Stel je voor, een samensmelting van een grafische processor (GPU) - vergelijkbaar met het brein achter de prachtige graphics in videogames - en meerdere high-bandwidth memory (HBM) modules. Dit klinkt heel moeilijk (en dat is het misschien ook), maar deze combinatie resulteert in een krachtige AI GPU, een soort superbrein voor computers.


Het interessante is dat deze Dragonfly G3 machines vooral ingezet zullen worden voor AI-gerelateerde projecten van techgiganten als Nvidia en in beperktere mate, AMD. Een veelvoorkomend misverstand is namelijk dat bedrijven als Nvidia en AMD hun chips zelf maken. In werkelijkheid besteden zij dit vaak gewoon uit. Zo neemt Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) het zware werk op zich voor de productie en het eindverpakken van de chips. En als het gaat om geheugenchips, dan zijn bedrijven als SK Hynix en recentelijk ook Samsung de drijvende krachten achter de schermen.Ondanks enkele uitdagingen dit jaar, lijkt Onto's vooruitzicht veelbelovend te zijn, vooral met de Dragonfly G3 als potentiële motor voor verdere groei. Kijkend naar de toekomst heeft het bedrijf ook een aantal grote ambities geuit. Afgelopen zomer kondigde het met veel toeters en bellen aan dat het streeft naar een indrukwekkende jaaromzet van $2 miljard tegen 2028. Dit zou een verdubbeling betekenen ten opzichte van 2022, toen ze $1 miljard bereikten.


Nu kun je je natuurlijk afvragen of deze prognoses niet te optimistisch zijn. Dat is een terechte vraag. Echter, met de recente ontwikkelingen en doorbraken op het gebied van Artificial intelligence, lijkt de bredere markt meer vertrouwen te krijgen in wat Onto te bieden heeft. Dit is terug te zien in hun aandelen, die nu worden verhandeld voor maar liefst 40 keer hun winst over de afgelopen 12 maanden. Daarnaast betalen beleggers ongeveer 8 keer de jaaromzet, wat toch wel een rijkelijke waardering is.


Onto Innovation bevindt zich in het hart van de snelgroeiende wereld van Artificial Intelligence. Hun geavanceerde systeem, de Dragonfly G3, speelt een cruciale rol bij het waarborgen van de kwaliteit van chips. Dit heeft niet alleen de aandacht getrokken van techreuzen als Nvidia en AMD, maar legt ook een solide basis voor Onto's indrukwekkende groeiambities. Met hun doel om de omzet de komende jaren te verdubbelen, wordt het duidelijk dat de toekomst helder oogt voor Onto. Hun unieke positie in de markt, gecombineerd met hun vooruitstrevende betrokkenheid bij AI-ontwikkelingen, wijst erop dat het erg interessant kan zijn om dit bedrijf goed te blijven volgen.
Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!