top of page

CEO Palo Alto Stelt: 'Ons Bestaan Hangt Af van AI' & het aandeel stijgt flink

Samenvatting:

  • Palo Alto Networks heeft zijn aandelen zien stijgen na een succesvol kwartaal, waarbij de verwachte winst en omzet voor het volgende kwartaal en het hele jaar zijn verhoogd.

  • CEO Nikesh Arora stelt dat het bedrijf en de software-industrie de komende jaren een AI-transformatie zullen ondergaan, waarbij hij de kracht van hun zelfontwikkelde beveiligingsplatform benadrukt.

  • Hoewel Palo Alto Networks een solide cashpositie heeft, vindt Arora de huidige markt te duur voor verdere fusies en overnames.


Dit bedrijf is niet zomaar een cybersecurityfirma; het is een van de zwaargewichten in de ETF WCBR.. dus laten we even kijken wat de pot schaft.


Lees ook: Snelgroeiende Cybersecurity ETF

Palo Alto Networks heeft zeer indrukwekkende cijfers gepubliceerd maar vooral de verwachting voor volgend kwartaal en het hele jaar helpen het aandeel en daarmee WCBR omhoog.


Ze voorspellen voor volgend kwartaal aangepaste inkomsten van $1,26 tot $1,30 per aandeel op een omzet van $1,94 miljard tot $1,97 miljard en billings van $3,15 miljard tot $3,2 miljard. Voor het hele jaar verwachten ze $4,25 tot $4,29 per aandeel op een omzet van $6,88 miljard tot $6,91 miljard en billings van $9,18 miljard tot $9,23 miljard.


Dit is vooral indrukwekkend omdat analisten minder hadden voorspeld. Analisten rekenden op $1,20 per aandeel op een omzet van $1,95 miljard en billings van $3,1 miljard voor het vierde kwartaal en projecteerden $4,02 per aandeel op een omzet van $6,8 miljard en billings van $9,16 miljard voor het jaar.


En als je je afvraagt wat "billings" betekent, het is een term die gebruikt wordt om de totale inkomsten te beschrijven, plus de verandering in uitgestelde inkomsten, minus overgenomen uitgestelde inkomsten, gedurende een bepaalde periode. Het wordt vaak gebruikt om abonnementen te boeken.


Lees ook: Beleggen in Cybersecurity: 7 Aandelen

De hoge verwachtingen van Palo Alto Networks voor dit jaar zijn een significante sprong vergeleken met de voorspellingen die eerder door het management werden gegeven. Zij hadden eerder een winst voorspeld van $3,97 tot $4,03 per aandeel op een omzet van $6,85 miljard tot $6,91 miljard en billings van $9,1 miljard tot $9,2 miljard.

CEO Nikesh Arora heeft wat interessante dingen te zeggen over hun recente succes. In een recente oproep met analisten benadrukte Arora dat hun AI-gedreven beveiligingsplatform, genaamd Palo Alto Networks' Cortex XSIAM, volledig in eigen huis is ontwikkeld. Hij beweerde ook dat ondanks de $2 miljard in cash van het bedrijf, de markt op dit moment te duur is voor verdere overnames. Dat is een interessante bewering, gezien hoe actief Palo Alto in het verleden was op het gebied van M&A.

Arora zei: "Ik zou graag de mythe willen doorbreken dat we onze innovatie hebben laten groeien door M&A, want vrijwel het hele XSIAM-product dat we hebben gebouwd - dat nu het snelst groeiende platform is - is in eigen huis ontwikkeld."

Maar wat betekent dit allemaal voor de toekomst van Palo Alto Networks? Arora gelooft dat de kansen van AI nog niet volledig zijn begrepen door de meeste zakelijke ondernemingen. Hij gelooft dat Palo Alto Networks en de software-industrie in het algemeen een transformatie zullen ondergaan in de komende 12-24 maanden dankzij de adoptie van generatieve AI.

Arora voegde hieraan toe:


"Ik denk dat we een transformatie gaan doormaken voor Palo Alto Networks en over het algemeen voor de zakelijke software-industrie in de komende 12-24 maanden, terwijl we generatieve AI omarmen, dat is de echte kans en uitdaging voor ons en ik denk dat er mensen daarbuiten het verkeerd zullen krijgen, en hopelijk staan we aan de goede kant van de geschiedenis."

Het is een spannende tijd om belegger te zijn!Lees ook: Dit cybersecurity aandeel is een absolute aanrader


Wil je trouwens altijd op de hoogte blijven van de meest belangrijke beursnieuws, updates krijgen over mijn transacties & portefeuille en ook van top tot teen leren beleggen en aandelen waarderen? Zorg dan dat je hier even lid wordt! Kan ook direct via de app!

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page