top of page

Analisten zijn laaiend enthousiast over Microsoft: 'explosieve groei'

Kort gezegd:

  • Microsoft rapporteert beter-dan-verwachte kwartaalwinst en omzet, aandelen stijgen met 7%

  • Succes van AI-chatbot ChatGPT van OpenAI, ondersteund door Microsoft, stimuleert verdere AI-innovatie

  • Analisten zijn optimistisch over het potentieel van Microsoft in de technologie-industrie en verwachten verdere groei

We weten al dat Micosoft zeer goede cijfers heeft geboekt.. Financieel directeur van Microsoft, Amy Hood, kondigde aan dat het bedrijfeen omzet van $54,85 miljard tot $55,85 miljard verwacht voor het vierde fiscale kwartaal, wat een stuk hoger is dan de $53,9 Miljard wat door analisten werd verwacht.

Lees ook: Microsoft verplettert de verwachtingen & stijgt flink

Deze resultaten volgen op een uitstekend jaar voor AI, te danken aan het succes van ChatGPT van OpenAI, waarin Microsoft een aanzienlijke investering heeft gedaan. Het succes van de AI-gestuurde chatbot heeft technologiebedrijven zoals Google en chipgigant Nvidia aangespoord om verder te innoveren in AI.


Analisten waren snel om Microsoft te prijzen na deze resultaten. Goldman Sachs-analist Kash Rangan schreef dinsdag: "We geloven dat Microsoft een van de meest aantrekkelijke investeringsmogelijkheden in de technologie-industrie en over sectoren is." Rangan heeft een koopadvies voor Microsoft en een koersdoel van $335, wat een opwaarts potentieel van 21,6% impliceert.


Michael Turrin van Wells Fargo benadrukte de beter-dan-verwachte groei in Azure, evenals de toewijding van het bedrijf om te blijven investeren in AI. "De groei van Azure was boven verwachting, waarbij Microsoft zijn marge en winst per aandeel weet te beschermen in een uitdagende markt," zei Turrin, die het aandeel als overwogen waardeert. Hij verhoogde ook zijn koersdoel naar $345 van $320, wat wijst op een potentiële winst van 25,2%.


Microsoft's succes in AI en de sterke kwartaalcijfers zorgen voor een positieve toekomstverwachting voor het bedrijf en zijn aandeelhouders.


Lees ook: Explosieve overnamestrijd: Britten blokkeren Microsoft-Activision megadeal

We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen zonder reclame inkomsten omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden!

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page