top of page

3 REITS in 2020 - Beleggen in vastgoed

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2023

Als je mijn vorige video hebt bekeken dan wist je dat dit eraan zat te komen! Heb je het nog niet bekeken dan raad ik je aan om dit eerst te doen! Zo ben je bijgepraat en weet je hoe je REITs kan waarderen zodat je ook kan beginnen met beleggen in vastgoed via de beurs!

Hieronder volgen een aantal REITs die ik op het oog heb voor 2020 en daarnaast een aantal cijfers die we tijdens de video hebben besproken. Dit zijn cijfers waar veel beleggers naar kijken om te bepalen of ze in een rendabele, stabiele en gezonde REIT investeren om zo hun maandelijkse inkomen te vergroten dankzij de royale Dividend uitkering.

 

1) Eurocommercial Properties

Eurocommercial Properties (ECMPA) is een Nederlandse REIT.


Het is een beleggingsfonds met vastgoed in Frankrijk, Italië, België en Zweden. De portfolio aan vastgoed bestaat voornamelijk uit winkelcentra en is ongeveer 3,8 miljard euro waard. In de afgelopen 5 jaar zijn ze met bijna 50% in waarde gedaald omdat vraag naar winkelcentra in de wereld afneemt wegens e-commerce. Echter overschat men naar mijn mening de waarde van prime-locaties in grote stadscentra. Voorlopig heb ik me nog niet verdiept in exacte locaties maar dit kun je op de website vinden. Ze hebben ook nog structureel - zelfs tijdens de crises - hun dividend verhoogd!


ECMPA heeft een AFFO van 2.42 EUR en is dus 10x price/AFFO. Ze hebben een dividend yield van 9,6% op 5/2/2020 en een marktkapitalisatie van 1,1 Miljard.


2) Ventas


Ventas (VTR) is een Amerikaanse REIT in de zorg.


Het is een REIT gefocused op ouderen zorg. Dit is een REIT-sector waar ik nog weinig blootstelling in heb en hierdoor overweeg ik Ventas. Zowel in EU als in de US treedt er vergrijzing doordat generaties voor milenials verouderen en met pensioen gaan. Dit is een trend waar ik in geloof en daardoor denk ik dat dit een goede buy en hold is voor de komende jaren.


Ventas heeft een FFO van 3,83$ en is dus 14x price/FFO - AFFO zal dit waarschijnlijk minder zijn zelfs maar dat kon ik nergens vinden. Ze hebben een divded yield van 5% en hebben gemiddeld zo'n 92% bezettingsgraad. Met een marktkapitalisatie van 22 miljard is het ook een best grote REIT.


3) Realty Income


Realty Income (O) is misschien wel de bekendste amerikaanse REIT en een maandelijkse dividend betaler. Ze zijn actief in US, Puerto Rico & UK.


Realty income is erg bekend omdat het al 50 jaar een record heeft van gezonde financials doordat ze goede management hebben en verhuren in prime locaties in bedrijven zoals: dollar stores, apotheken, nuts bedrijven en supermarkten. Dit zijn winkels die altijd zullen blijven bestaan. Ze groeien niet hard qua inkomsten maar hebben een consitent en gezonde cashflow waardoor ze hun dividend stevig kunnen blijven betalen.


Realty Income is een dure REIT en heeft een AFFO van 3,32$. Dit komt uit op 23x Price/AFFO. Ze betalen hun dividend maandelijks uit.

Comentários


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..