top of page

Twee veelbelovende aandelen volgens algoritmes

In de snel evoluerende wereld van financiële technologieën nemen algoritmes een steeds centralere rol in bij het identificeren van veelbelovende beleggingskansen. In dit artikel gaan we dieper in op deze drie aandelen gekozen door statistische modellen, waarom ze als veelbelovend worden beschouwd en hoe het algoritme tot deze conclusie is gekomen. De focus ligt hierbij niet alleen op de huidige prestaties van deze aandelen, maar ook op hun potentieel voor toekomstige groei en het momentum achter deze aandelen.


Aandeel 1: Super Micro Computers (SMCI)

Het eerste aandeel uit dit artikel is voor veel mensen niet onbekend waarschijnlijk. Super Micro Computer (SMCI) is een belangrjke leverancier van high-performance servers en opslagoplossingen voor technologie-giganten zoals NVIDIA. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van $51,96 miljard en heeft momenteel een sterke koopbeoordeling volgens algoritmes (quant analyses). Met een #1 positie in zowel de Technologiesector als de Hardware- en Opslagindustrie, gebaseerd op kwantitatieve rankings, heeft SMCI al een buitengewone prestatie neergezet in 2024.


SMCI heeft de verwachtingen voor de winst per aandeel in vier van de laatste vijf kwartalen overtroffen. In het derde kwartaal van 2024 bedroeg de EPS $6,65, wat $1,08 boven de verwachtingen lag, terwijl de omzet van $3,85 miljard (een stijging van 200% op jaarbasis) slechts $46,94 miljoen onder de schattingen lag. De middelpunt van de richtlijn voor Q2 2024 omzet is $5,3 miljard, en $14,9 miljard voor het gehele jaar. Volgens consensus schattingen zal de EPS van SMCI in 2024 met 101% groeien tot $23,78 en met nog eens 40% in 2025 tot $33,73. De omzet zal naar verwachting bijna 110% stijgen in 2024 tot $14,93 miljard en nog eens 58% in 2025 tot $23,64 miljard


SMCI heeft in de afgelopen 90 dagen 13 positieve winstrevisies ontvangen, en het aandeel blijft concurrenten in de technologiesector overtreffen in bijna elke belangrijke onderliggende ratio waarmee je de groei kan meten. De TTM omzetgroei van SMCI is bijna 80% op jaarbasis, meer dan 2.300% boven het sector gemiddelde van ongeveer 3%. De EBIT-groei op jaarbasis is 64% versus -2% voor de sector en de EPS-groei is bijna 70% versus het sector gemiddelde van 1,42%. De verwachte groei in omzet is 65%, EBIT-groei is 88%, en EPS-groei is 81%. De lange termijn groeisnelheid van EPS (3-5 jaar CAGR) is een indrukwekkende 46%, meer dan 230% boven het sector gemiddelde.

Hoewel SMCI een 'D' scoort op winstgevendheid, voornamelijk gedreven door negatieve cash flows, presteert het bedrijf aanzienlijk beter dan de sector in termen van rendement op eigen vermogen (ROE) met 30%, rendement op totaal kapitaal (ROTC) met 16%, en rendement op activa (ROA) met 11%. Dit duidt op een sterk rendement op investeringen en een effectieve kapitaalallocatie. De EBIT-marge van 9% en nettowinstmarge van 8% liggen ver boven de sector gemiddelden. De kas per aandeel (TTM) van $36,13 overtreft de sector met maar liefst 1.700%. Al deze factoren dragen bij aan een buy rating van maar liefst 4.98 - bijna de hoogste score mogelijk.


Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Commentaires

Les commentaires n'ont pas pu être chargés.
Il semble qu'un problème technique est survenu. Veuillez essayer de vous reconnecter ou d'actualiser la page.

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!