top of page

Staan Palantir aandelen klaar om te exploderen na stellaire kwartaalcijfers?

Lang verhaal, kort:

  • Palantir aandelen stijgen voorafgaand aan de bekendmaking van de resultaten van het eerste kwartaal

  • Het bedrijf zal zijn Q1-resultaten bekendmaken na de sluiting van de markt vandaag

  • Wall Street verwacht een winst per aandeel van 4 cent en een omzet van $504,8 miljoen


Palantir is vandaag een hot topic nu beleggers zich voorbereiden op de bekendmaking van de kwartaalcijfers na de sluiting van de beurs. Er wordt verwacht dat Palantir een winst per aandeel van 4 cent en een omzet van $504,8 miljoen zal rapporteren. Als het bedrijf deze verwachtingen weet te evenaren of te overtreffen, zal dit goed nieuws zijn voor de aandeelhouders. Analisten verwachten dus een groei van 100% in winst per aandeel (jaar-op-jaar) en een stijging van 13,1% in omzet ten opzichte van Q1 van 2022.


Beleggers zullen waarschijnlijk sterke bewegingen in PLTR-aandelen zien na de uren vandaag en tijdens de handel in de voorbeurs op dinsdag. Of die beweging positief of negatief zal zijn, hangt uiteraard af van hoe goed het bedrijf presteert.


Het is ook interessant om op te merken.. Palantir is dit jaar al meer dan 21% gestegen. Het bedrijf breidde onlangs zijn cloudpartnerschap met Microsoft uit, waardoor het meer defensiecontracten veiligstelt. Dat is precies wat het bedrijf nodig heeft om op de lange termijn succesvol te zijn. Daarnaast heeft zijn abonnementsgebaseerde data-analyse inzichtservice; Foundry aanzienlijke toepassingen buiten defensie, zeker nu de AI boom voortduurt. Denk verder aan gegevensintegratie, data-analyse, voorspellende analyses, procesoptimalisatie, risicobeheer, fraudedetectie, supply chain management.

Nu de markt zich herstelt, is Palantir goed gepositioneerd om mee te stijgen. Zeker als ze mooie cijders neerzetten! De vraag is of ze de verwachtingen waarmaken & exploderen of toch teleurstellen en imploderen? Het antwoordt krijgen we na sluitingstijd!


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden!