top of page

AMD ziet omzet met 9% dalen vanwege minder vraag naar PC chips, aandelen kelderen

Kort gezegd:

  • AMD overtreft de verwachtingen met een omzet van $5,4 miljard en een aangepaste winst per aandeel van $0,60.

  • Ondanks een daling van 64% op jaarbasis in de PC-omzet, presteert AMD beter in gaming en embedded segmenten.

  • AMD Aandelen dalen met ongeveer 8% na de bekendmaking.

AMD, een belangrijke speler in de chipindustrie, heeft onlangs zijn financiële resultaten voor het eerste kwartaal bekendgemaakt. Ondanks een grote daling in de verkoop van pc's, wist het bedrijf toch beter te presteren dan analisten hadden verwacht. In dit artikel bespreken we de belangrijkste cijfers uit het rapport en wat dit betekent voor de toekomst van AMD. De totale omzet van AMD bedroeg $5,4 miljard, wat hoger is dan de verwachte $5,3 miljard. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op $0,60, wat ook hoger is dan de verwachte $0,56. Hoewel de omzet uit datacenters en client-segmenten lager uitviel dan verwacht, presteerde AMD beter in de gaming- en embedded-segmenten.


De pc-markt heeft het zwaar te verduren, met een daling van 30% op jaarbasis in het eerste kwartaal. Dit heeft geleid tot een daling van 64% in de client-omzet van AMD, die onder meer pc-chips verkoopt. Toch wist AMD beter te presteren dan verwacht, dankzij sterke resultaten in andere segmenten, zoals gaming en embedded toepassingen.

Na de bekendmaking van de resultaten daalden de aandelen van AMD met ongeveer 8%. Toch blijft het bedrijf optimistisch over de toekomst. AMD CEO Dr. Lisa Su gaf aan dat het bedrijf goed gepresteerd heeft in het eerste kwartaal en verwacht verdere groei in de tweede helft van het jaar, met name in de datacenter- en client-segmenten.

De pc-markt gaat door een moeilijke periode, maar er zijn tekenen dat het ergste voorbij is. Volgens analist Erik Woodring van Morgan Stanley Research beginnen er langzaam weer vraagtekens te ontstaan in de markt. AMD kan ook profiteren van de groei in de AI-sector, dankzij de grafische kaartcapaciteiten van het bedrijf.

Al met al lijkt AMD goed stand te houden in een uitdagende markt, en blijft het bedrijf kansen zien voor groei en verbeterde prestaties in de toekomst.


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden!4 opmerkingen

4 Comments


Gisteren -10% vandaag +10%. Vreemd…..

Like

AMD blijft een sterk bedrijf. Daling met plezier bijgekocht.

Like
Replying to

10 stuks, 7.5% van mijn portfolio nu. Geen optie voor jou?

Like

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..