top of page

Chegg aandelen kelderen met 50% door ChatGPT

Kort gezegd:

  • Chegg aandelen dalen door invloed van ChatGPT op omzet en abonnees.

  • Pearson aandelen ook getroffen, met een daling van 8,7% op dinsdag.

  • CheggMate gelanceerd, een nieuwe dienst gebouwd met ChatGPT-4.

Chegg, een online leerservice, heeft toegegeven dat de kunstmatige intelligentie chatbot ChatGPT invloed heeft op haar financiën. Dit nieuws zorgde voor een daling in aandelen van zowel Chegg als Pearson. Chegg rapporteerde een daling van 7% in de omzet en 5% in abonnees in het eerste kwartaal van 2023.


Chegg CEO Dan Rosensweig vertelde tijdens een conference call: "Sinds maart zagen we een aanzienlijke toename in studentenbelangstelling voor ChatGPT. We geloven nu dat het invloed heeft op onze groei in nieuwe klanten." Ondanks deze uitdagingen gelooft Rosensweig dat generatieve AI op de lange termijn voordelig zal zijn voor Chegg. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf generatieve AI "agressief omarmt en onze investeringen prioriteert om deze kans te grijpen."

Om te concurreren met ChatGPT, heeft Chegg vorige maand CheggMate gelanceerd. Deze nieuwe dienst, gebouwd met ChatGPT-4, stelt studenten in staat om gepersonaliseerde inhoud te krijgen via gesprekken met AI en toegang te krijgen tot quizzen.

Tom Singlehurst, analist bij Citi, zei dat ChatGPT de "studiegids" dienst van Chegg direct zou repliceren. Voor Pearson, een bedrijf dat cursusmateriaal maakt, is de nieuwe technologie meer een "tweede orde bedreiging" die de manier waarop inhoud wordt gecreëerd door cursusbeheerders zal veranderen op manieren die nog niet duidelijk zijn.


Ondanks beschuldigingen dat Chegg studenten helpt bij het vals spelen, verdedigt Rosensweig het bedrijf door te zeggen: "Het heeft niets te maken met het opzoeken van antwoorden. Dit zijn studenten die het grootste deel van hun leven geen ondersteuning hebben gehad - de manier waarop we door de overgrote meerderheid van de studenten worden gebruikt, is om te leren."


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden!
Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..