top of page

Er wordt massaal geld gepompt in deze sector

Bijgewerkt op: 27 mrt. 2023

Overheden zijn wereldwijd, in toenemende mate, aan het investeren in groene energie om klimaatverandering tegen te gaan en een duurzame toekomst te bevorderen. Tot en met 2021 hebben overheden al aanzienlijke bedragen gesubsidieerd om groene energieprojecten te ondersteunen en de transitie naar hernieuwbare energiebronnen te versnellen.

Vanaf het begin van de 21e eeuw is de interesse van overheden in groene energie sterk toegenomen. In 2021 alleen al hebben landen wereldwijd meer dan 500 miljard dollar geïnvesteerd in hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. In 2022 is er in de VS nog eens 369 Miljard geïnvesteerd. Dit bedrag omvat zowel directe investeringen in projecten als fiscale prikkels en subsidies voor bedrijven en consumenten die kiezen voor groene energieoplossingen.

De investeringen zijn gericht op verschillende sectoren, zoals zonne-energie, windenergie, waterkracht, geothermische energie en biobrandstoffen. Bovendien stimuleren overheden de ontwikkeling van technologieën voor energieopslag, zoals batterijen, om de betrouwbaarheid van hernieuwbare energiebronnen te verbeteren.

Deze massale investeringen van overheden hebben geleid tot een aanzienlijke groei van de groene energiesector en een afname van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Ze vormen een cruciale stap in de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering en de transitie naar een duurzame energievoorziening.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

7 opmerkingen

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!