top of page

SolarEdge aandelen storten in: Wat is er aan de hand?

In het kort:

  • De aandelen van SolarEdge nemen een duikvlucht en dalen ruim 11% ondanks beter dan verwachte Q2-resultaten. Deze daling is voornamelijk te wijten aan de lager dan verwachte omzetprognose voor Q3.

  • Het bedrijf registreerde een sterke prestatie in Europa in zowel de woning als commerciële zonnepaneelsegmenten.

  • CEO Zvi Lando blijft optimistisch over de lange termijn, ondanks huidige uitdagingen in de Amerikaanse residentiële zonne-energiemarkt.


Ondanks het overtreffen van de Q2-omzet- en winstverwachtingen, nemen de aandelen van SolarEdge Technologies een flinke duik van ruim 11%. De voornaamste reden voor deze daling was de omzetverwachting voor het derde kwartaal die lager uitviel dan de verwachtingen van analisten.


Het bedrijf rapporteerde een Q2-omzet van $991,3 miljoen, iets boven de verwachte $989,17 miljoen. De winst per aandeel was ook hoger dan verwacht: $2,62 ten opzichte van de verwachte $2,55. De GAAP brutowinstmarge van het bedrijf kwam uit op 32%, terwijl het GAAP bedrijfsresultaat $150,4 miljoen bedroeg.


SolarEdge merkte op dat het tijdens het kwartaal 4,3 gigawatt (AC) aan omvormers en 269 MWh aan batterijen had verzonden, een aanzienlijke hoeveelheid die duidt op de groeiende vraag naar duurzame energieoplossingen.

SolarEdge's CEO, Zvi Lando, sprak zijn tevredenheid uit over de Q2-resultaten en benadrukte in het bijzonder de sterke prestaties in Europa. "We zijn tevreden met onze resultaten voor het tweede kwartaal, in het bijzonder onze sterke prestaties in Europa in zowel de residentiële als commerciële zonne-energiesegmenten", aldus Lando.

Ondanks de huidige tegenwind op de Amerikaanse zonne-energiemarkt voor woningen, die voornamelijk te wijten is aan de hogere rentetarieven, blijft Lando optimistisch. "We navigeren door deze periode door onze geografische en multi-segment sterke punten in de zonne-energiemarkten te benutten en verwachten te profiteren van de positieve lange termijn vooruitzichten voor deze sector", voegde hij toe.

Voor het derde kwartaal verwacht SolarEdge echter een omzet tussen de $880 miljoen en $920 miljoen, aanzienlijk lager dan de schatting van analisten van $1,05 miljard. De verwachte aangepaste brutowinstmarge ligt tussen de 28% en 31%.

De nettowinst van SolarEdge in Q2 was $119,5 miljoen, vergeleken met $138,4 miljoen in het eerste kwartaal en $15,1 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Ondanks de uitdagingen steeg de omzet met 5% ten opzichte van het vorige kwartaal en met 36% op jaarbasis, naar een kwartaalrecord van $991,3 miljoen.

Deze cijfers suggereren dat SolarEdge, ondanks de korte termijn uitdagingen, solide is gepositioneerd om te profiteren van de groeiende wereldwijde vraag naar hernieuwbare energie en energieopslagoplossingen. Hoewel de markt mogelijk een hobbelige weg voor de boeg heeft, blijven de lange termijn vooruitzichten voor SolarEdge en de bredere zonne-energiesector optimistisch voor beleggers die bereid zijn te wachten. Zoals Warren Buffet ooit zei: "De aandelenmarkt is een machine voor het overbrengen van geld van de ongeduldige belegger naar de geduldige."


2 opmerkingen

2 Comments


Solaredge aandelen niet meer te koop via de giro?

Like
Unknown member
Aug 04, 2023
Replying to

klopt had ik ook last van. ligt denk aan het nieuws bericht van de week.

Like

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..