top of page

Samsung blijft harder groeien dan verwacht

In het kort:

  • Samsung verwacht een operationele winst van ongeveer 10,4 biljoen won voor Q2, een stijging van 1.452% ten opzichte van vorig jaar.

  • De omzet voor Q2 wordt geschat tussen 73 en 75 biljoen won, vergeleken met 60,01 biljoen won een jaar geleden.

  • De sterke winstgroei is voornamelijk te danken aan de toegenomen vraag naar AI-geheugenchips.


Samsung Electronics, 's werelds grootste fabrikant van geheugenchips, smartphones en televisies, heeft zijn verwachtingen voor het tweede kwartaal van 2024 naar boven bijgesteld. De Zuid-Koreaanse techgigant anticipeert op een operationele winst van ongeveer 10,4 biljoen won ($7,54 miljard), wat een stijging van maar liefst 1.452% betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar toen de winst 670 miljard won bedroeg. Deze voorspelling overtreft ruimschoots de schatting van 8,51 biljoen won door LSEG-analisten.


De aandelenkoers van Samung Electronics sinds de beursgang:

Bron: London Stock Exchange


Samsung voorspelt een omzet voor het tweede kwartaal tussen 73 en 75 biljoen won, vergeleken met 60,01 biljoen won in dezelfde periode vorig jaar. Deze aanzienlijke groei wordt aangedreven door een herstellende vraag naar geheugenchips, vooral gestimuleerd door de explosieve toename van AI-toepassingen. Marc Einstein, hoofdanalist bij het in Tokyo gevestigde onderzoeks- en adviesbureau ITR Corporation, benadrukt dat de "skyrocketing demand" voor AI-chips in datacenters en smartphones een cruciale rol speelt in deze omzetstijging.De heropleving van de geheugenchipmarkt heeft Samsung in staat gesteld om te profiteren van hogere verkoopprijzen. De gemiddelde verkoopprijs (ASP) van hun chips is aanzienlijk gestegen, wat bijdraagt aan de onverwachte winstgroei. Ondanks vertragingen in de kwalificatie voor high-bandwidth memory (HBM) chips voor Nvidia's AI-processoren, heeft Samsung baat gehad bij zijn dominante marktaandeel en productcapaciteit. SK Kim van Daiwa Capital Markets merkt op dat de winst voornamelijk is gedreven door hogere prijzen in het geheugensegment, ondanks de vertraging in HBM-productie.


Samsung zal later deze maand gedetailleerde resultaten voor het tweede kwartaal vrijgeven. De optimistische vooruitzichten voor de vraag naar AI-gedreven producten blijven echter de verwachtingen voor de komende periodes positief beïnvloeden. De brede markt heeft geprofiteerd van AI-optimisme, wat de aandelenkoersen wereldwijd heeft doen stijgen.Ondanks de positieve financiële vooruitzichten, staat Samsung voor een uitdaging met een mogelijke driedaagse staking door werknemers die begint op maandag. De vakbond eist een transparanter systeem voor bonussen en vrije tijd. Dit zou mogelijk de productie en winst in de nabije toekomst kunnen beïnvloeden.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

תגובות


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!