top of page

Roku verrast iedereen & presteert flink beter dan de markt

Samenvatting:

  • Roku rapporteert een omzet van $847,2 miljoen in het tweede kwartaal van 2023, een stijging van 11% & een netto verlies van $107,6 miljoen.

  • Dit is in contrast met de televisie-advertentiemarkt in de VS, die met 17% is gedaald in dezelfde periode.

  • Roku heeft ondanks de algemene teruggang in de markt 1,9 miljoen nieuwe actieve streamingaccounts toegevoegd, waarmee het totaal op 73,5 miljoen komt.In het licht van de recente neergang in de televisie-advertentiemarkt, heeft Roku zijn veerkracht en groei getoond door de Wall Street verwachtingen te overtreffen in zijn Q2 rapportage. De omzet van Roku steeg met 11% naar $847,2 miljoen, flink hoger als je het vergelijkt met de $773 Miljoen die analisten hadden verwacht. Roku had ook veel beter gepresteerd in de bottomline met een nettoverlies van $107,6 miljoen en dus -$0.76 per aandeel. Analisten hadden een flink hogere verlies verwacht van -$1.28.


Dit is indrukwekkend, vooral gezien de algehele advertentiemarkt voor televisie in de VS met 17% daalde in hetzelfde kwartaal. Ondanks de 'muted' tv-advertentiebestedingen, zoals het bedrijf ze noemt, blijft Roku sterk presteren.


De bedrijfskosten van Roku stegen met 8% naar $504 miljoen, maar daalden kwartaal op kwartaal van $550 miljoen in Q1. Ondanks de stijgende kosten wist Roku toch 1,9 miljoen nieuwe actieve streamingaccounts toe te voegen in deze periode, waardoor het totaal op 73,5 miljoen komt.


Het platformgedeelte van Roku, dat advertentieverkopen omvat; inkomsten uit distributiedeals voor streamingdiensten inclusief FAST-kanalen; media en entertainmentpromoties; en Roku Pay, leverde een omzet van $744 miljoen op, een stijging van 11%.


Voor het derde kwartaal verwacht Roku een totale netto-omzet van ongeveer $815 miljoen, een totale brutowinst van ongeveer $355 miljoen, en een aangepaste EBITDA van negatief $50 miljoen.


Dit positieve nieuws komt in een tijd waarin het bedrijf kostenbesparende maatregelen heeft genomen, waaronder twee rondes van ontslagen aangekondigd in november 2022 en maart 2023. Het bedrijf mikt erop om een positieve aangepaste EBITDA te leveren voor het volledige jaar 2024.

Wat de inhoud betreft, kondigde Roku tijdens zijn NewFronts-evenement in mei verschillende nieuwe niet-gescripte originelen aan, waaronder een nieuw seizoen van "The Great American Baking Show" en een niet-gescripte komedie met singer-songwriter Charlie Puth.


Terwijl de advertentie-uitgaven op traditionele tv jaar-op-jaar met 9,4% daalden en de traditionele tv-ad scatter met 17,2% daalde (volgens SMI), blijft Roku een sterke groei vertonen. Deze cijfers geven aan dat Roku goed gepositioneerd is om te profiteren van de verschuiving in consumentengedrag naar streamingdiensten, ondanks de algehele teruggang in de advertentiemarkt.


Dit toont nogmaals aan dat Roku goed is gepositioneerd om te profiteren van de verschuiving in consumentengedrag naar streamingdiensten, ondanks de algehele teruggang in de advertentiemarkt.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..