top of page

Nvidia kan nog eens 17% stijgen volgens deze analist

In het kort:

  • Morgan Stanley analist, Joseph Moore, promoot Nvidia boven Advanced Micro Devices als de beste keuze om te profiteren van de explosieve groei in de kunstmatige intelligentie (AI) sector.

  • Nvidia, met al een stijging van 191% dit jaar en een marktwaarde die de $1 biljoen heeft overschreden, wordt verwacht nog verder te groeien, met een koersdoel dat is verhoogd van $450 naar $500.

  • Moore beweert dat Nvidia de enige heldere winnaar is in de huidige trend, met vragen van investeerders die blijven zoeken naar andere potentiele AI-investeringen.


Beleggen is puzzelen, vooral als je probeert uit te vinden welke bedrijven het meeste zullen profiteren van de explosieve groei in de kunstmatige intelligentie sector. Joseph Moore van Morgan Stanley lijkt een stukje van de puzzel te hebben gevonden. Zijn aanbeveling? Nvidia.


Nvidia is niet zomaar een bedrijf; het is een gigant in de tech-wereld. Met een indrukwekkende koersstijging van 191% dit jaar, heeft het bedrijf onlangs de waarderingsmijlpaal van $1 biljoen overschreden. Moore is van mening dat het bedrijf nog meer potentieel heeft. Hij heeft zijn koersdoel voor het bedrijf verhoogd van $450 naar $500, wat een extra stijging van 17% zou betekenen vanaf de huidige prijs van $426.


"Nvidia is de enige waarschijnlijke kandidaat die prestaties overtreft en verwachtingen verhoogt vanwege AI in 2023," schreef Moore. Hij noemt het een top pick voor dit jaar..


"Het 'top pick' predicaat is bedoeld om het bedrijf met de meeste potentie op de korte termijn te belichten, en dat is op dit moment duidelijk Nvidia."

Moore merkt op dat, ondanks de optimistische vooruitzichten voor Nvidia, beleggers nog steeds op zoek zijn naar andere bedrijven die kunnen profiteren van de AI-boom. "Een van de meest voorkomende vragen die we krijgen van beleggers is 'Wat is er nog meer te koop voor het AI-thema buiten Nvidia?'", schreef Moore.


Lees ook: Deze 5 chipontwerpers kunnen marktaandeel afsnoepen van Nvidia

Het antwoord op die vraag lijkt echter onduidelijk. "We zien dat nieuwe AI-bedrijven grotendeels niet-AI/legacy compute bedrijven in de halfgeleiderindustrie kannibaliseren, waardoor de netto-impact van AI onduidelijk wordt in alle plaatsen, behalve één."Volgens Moore is er één "2023 leider" die duidelijk naar voren komt: Nvidia. Toch verwacht hij dat deze trend zich zal verbreden in 2024.


Lees ook: Net als Nvidia: 5 Underdog AI Aandelen Klaar om te Schitteren volgens Analisten

Beleggen gaat altijd gepaard met risico's, maar als we de adviezen van Moore volgen, lijkt Nvidia een solide kanshebber te zijn om de vruchten te plukken van de opkomende AI-sector. Zeker op de korte termijn..Toch zijn er ook mensen die waarschuwen tegen de hoge waardering van Nvidia. Lees dit.


Laat altijd een ❤️ achter als teken van waardering! Zo weet ik ook wat je zoekt!


Disclaimer... ik bezit aandelen NVIDIA!


1 opmerking

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..