top of page

NIO's problemen worden erger en het aandeel blijft dalen

Samenvatting:

  • Nio rapporteert een verlies van $835 miljoen in het tweede kwartaal, meer 2x zoveel verlies ten opzichte van het voorgaande jaar.

  • Leveringen namen af ​​tijdens de overgang naar nieuwe modellen te midden van de economische vertraging in China.

  • Leveringen herstelden zich in juli toen nieuwe en herziene modellen begonnen te verschepen.

De Druk van Tesla’s Prijswijzigingen..


Nio, de Chinese maker van elektrische voertuigen, presenteerde onlangs zijn kwartaalcijfers, en de resultaten waren verre van rooskleurig. Met een verlies van $835,1 miljoen in het tweede kwartaal, wat meer dan een verdubbeling is ten opzichte van zijn verlies in hetzelfde kwartaal een jaar geleden, voelt Nio duidelijk de hitte en verergert het probleem zich. Maar waar komt deze druk vandaan?De directe vergelijking met Tesla is onvermijdelijk. Elon Musk's bedrijf blijft de marktleider op het gebied van elektrische voertuigen, en recente prijsverlagingen van Tesla hebben de prijsdruk op concurrenten zoals Nio opgevoerd. Hoewel Nio's voertuigen doorgaans in het hogere segment van de markt worden gepositioneerd, kan het niet ontkomen aan de algemene marktdynamiek die door Tesla wordt gecreëerd.


Vergelijking met Branchegenoten


Als we de cijfers van Nio vergelijken met die van andere bedrijven in de industrie, zoals BYD en Tesla, zien we een duidelijke trend. Terwijl de aandelen van Tesla en BYD in de afgelopen maand respectievelijk met ongeveer 11% en 18% zijn gedaald, heeft Nio een nog steilere daling van 28% ervaren.


Daarnaast, hoewel de brutowinstmarge van Nio in het tweede kwartaal 6,2% bedroeg, een daling ten opzichte van 16,7% een jaar geleden, is het nog steeds beter dan wat Citi-analist Jeff Chung verwachtte voor het bedrijf, wat ongeveer 0% was.


Het is duidelijk dat de EV-markt in China sterk competitief is, met veel spelers die vechten voor marktaandeel in een snelgroeiende industrie. De prijsdruk veroorzaakt door Tesla's prijsverlagingen is slechts een van de vele uitdagingen waarmee Nio wordt geconfronteerd.


De Toekomst voor Nio

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Nu abonneren

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..