top of page

Weekoverzicht: Er is iets vreemds aan de hand

Bijgewerkt op: 30 mei 2023

In het kort:

  • Het goede nieuws van deze week is dat de onderhandelingen over het Amerikaanse schuldenplafond succesvol lijken te zijn, maar de markt zal snel haar aandacht richten op de non-farm loonlijstcijfers van volgende vrijdag en de vergadering van de Federal Reserve op 13-14 juni.

  • Er zijn gemengde resultaten in de aandelenmarkt, met stijgingen in de S&P 500 Tech Index en de Nasdaq Composite, maar minder indrukwekkende prestaties in de S&P 500 en de Dow Industrials. Ik kijk uit naar de kwartaalcijfers van Salesforce op woensdag. Lees hier de verwachtingen.

  • Hoewel AI aandelen veel aandacht hebben getrokken, wordt beleggers geadviseerd om voorzichtig te zijn gezien de hoge waarderingen en mogelijke regelgevings- en privacyproblemen. Bovendien is juni historisch gezien een moeilijke maand voor aandelen.


Het is weer een nieuwe week en als je een belegger bent, is het nuttig om te weten wat er in de planning staat. Deze week draait alles om het goede nieuws dat uit Washington komt: de onderhandelingen over het schuldenplafond lijken geregeld te zijn. Maar wat betekent dit voor de markten en de economie als geheel?


De beurs heeft het naar mijn mening al ingeprijsd als je de stijging van afgelopen maanden ziet en als er euforie komt, zal van korte duur zijn. De focus zal zich snel verplaatsen naar volgende vrijdag, wanneer we de cijfers krijgen over de Amerikaanse economie, specifiek de banen cijfers & naar de vergadering van de Federal Reserve op 13-14 juni. Het is boeiend om te zien hoe de economie deze nieuwe omstandigheden zal doorstaan.Er zijn ook een aantal interessante kwartaalcijfers! Het is geen geheim dat ik een groot fan ben van Salesforce, zoals je waarschijnlijk weet van mijn vorige artikelen en video's. En deze week kijk ik bijzonder uit naar hun kwartaalcijfers op woensdag. Ik heb hier flink in geïnvesteerd en ben benieuwd hoe het hen af gaat. Daarnast is MongoDB aan de beurt op Vrijdag! Ook een aantal cyber security toppers zoals Zscaler, Okta & Crowdstrike die in WCBR zitten zijn interessant om te volgen!


Laten we ons vervolgens richten op kunstmatige intelligentie (AI). ChatGPT heeft sinds begin dit jaar de beleggingswereld op zijn kop gezet en een golf van kopen in AI-gerelateerde aandelen ontketend. Maar net als elk ander investeringsfenomeen, heeft AI zijn sceptici. Terwijl sommigen beweren dat AI "hier is om te blijven" en zien het als een kans om op de lange termijn geld te verdienen, waarschuwen anderen voor "excessieve" waarderingen en mogelijke regelgevings- en privacyproblemen.Wat ook "Wünderbar" is.. Smart money uit wallsstreet koopt blijkbaar massaal AI aandelen sinds maart terwijl retail beleggers massaal op de verkoop knop drukken.

Dit is volgens onderzoek van Vandatrack. Het lijkt erop dat Retail beleggers die de fout ingingen door in de EV bubble, Cannabis, SPAC en Crypto hypes stapten, nu een stuk voorzichtiger zijn! Het kan ook zijn dat Wallstreet iets weet wat wij niet weten...


Dus, wat te doen in deze situatie? Mijn advies: Blijf op de hoogte, blijf sceptisch en blijf investeren in bedrijven waar je in gelooft. Zoals ik altijd zeg, investeren is geen sprint, maar een marathon.


Tenslotte nog dit: juni is historisch gezien een moeilijke maand voor aandelen. Dit is te wijten aan het feit dat het eerste kwartaal van het cijferseizoen bijna voorbij is en bedrijven relatief stil zijn, waardoor beleggers afhankelijk zijn van voornamelijk politiek nieuws. juli echter is weer een top maand!


Houd dus je ogen open, je oren gespitst, en je vingers aan de pols van de markt. Het belooft een spannende week te worden. En vergeet niet, de markten kunnen soms verrassen, maar dat maakt het juist zo interessant!


Hieronder de kwartaalcijfers voor deze week
Laat altijd een like achter als je een artikel tof vindt! Dan maken we meer ervan!


21 - 25 Juni gaan we met de community naar Spanje! Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij! Lees hier meer informatie! Je mag ook een partner meenemen!
3 opmerkingen

3 Comments


Als ik dit lees rabi denk ik is dit een gevalletje sell in may and remember come back in september? 😆

Like
Replying to

Dankjewel! 👍🏻

Like

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..