top of page

Een goudmijn voor Tesla: Topanalist voorspelt $20 miljard extra omzet

In het kort:

  • Tesla's charging-netwerk heeft de potentie om tegen 2030 $20 miljard aan nieuwe inkomsten te genereren.

  • Andere autofabrikanten zoals Ford en GM hebben zich inmiddels bij het Tesla-netwerk aangesloten, waardoor de NACS-connector het nieuwe standaard gaat worden.

  • Cybertruck-orders en de Full Self-Driving-software zullen waarschijnlijk bijdragen aan de kracht van Tesla.

Als het gaat om elektrisch rijden zet Tesla opnieuw de norm voor heel de industrie. Volgens Dan Ives van Wedbush kan Tesla tegen het einde van 2030 maar liefst $20 miljard aan nieuwe inkomsten genereren uit Supercharger-deals. Dit komt na Tesla's recente samenwerkingen met Ford, General Motors en andere grote automerken die hun voertuigen toegang geven tot het Supercharger-netwerk van Tesla.Voor diegenen die nieuw zijn in de EV-wereld, zullen we even kort uitleggen wat het Supercharger-netwerk is. Het Supercharger-netwerk van Tesla is eigenlijk het meest uitgebreide laadnetwerk voor elektrische auto's ter wereld. Deze zomer kreeg het nog meer aandacht toen Tesla overeenkomsten sloot met verschillende autofabrikanten om hun EV's vanaf de lente van 2024 toegang te geven tot deze oplaadinfrastructuur.


Het belang hiervan kan niet genoeg worden benadrukt. Hoewel Aptera de eerste was die de NACS-connector van Tesla in Amerika ging gebruiken, was de deelname van giganten als Ford en General Motors een echte gamechanger. Hierdoor worden er netwerkeffecten gecreëerd, wat een uniek competitief voordeel voor Tesla zal vormen.


Tech-expert Dan Ives benadrukte verder nog dat Tesla's Supercharger-netwerk tegen 2030 verantwoordelijk kan zijn voor 3%-6% van hun totale omzet, wat een astronomische waarde vertegenwoordigt van tussen de $10 en $20 miljard. Maar Tesla's groeiverhaal stopt daar niet. Ze blijven de wereld verbazen met indrukwekkende productiecijfers, uitbreidingen in hun energieafdeling, revolutionaire updates voor Autopilot en Full Self-Driving, en een vooruitstrevend batterij-ecosysteem.Daarnaast kunnen we de cybertruck zeker niet vergeten, die met meer dan 1,9 miljoen reserveringen alle verwachtingen blijft overtreffen. Ives voegt toe: "De Cybertruck positioneert Tesla perfect om te profiteren van de stijgende vraag naar elektrische pick-ups." Dit zal volgens ons wederom een interessante mogelijkheid voor Tesla zijn om de omzet harder te laten groeien in de toekomst.


Verder bouwt Tesla aan een revolutionaire toekomst met hun 'Full Self-Driving' (FSD) technologie, die belooft hun winstgevendheid verder te versterken. In nauwe samenwerking met het Autopilot-systeem heeft Tesla al 150 miljoen kilometers aan data en ervaring verzameld voor hun autonome rijtechnologie. Door constant te innoveren, zoals met de nieuwste V12 update, laat Tesla volgens ons wel haar dominante positie in de markt zien.


Misschien wel het meest opvallende is Tesla's strategische beslissing om concurrerende merken toegang te geven tot hun Supercharger-netwerk. Hierdoor kiezen grote merken zoals Ford, General Motors en Rivian nu voor samenwerking in plaats van concurrentie. Dit is super belangrijk voor Tesla's competitieve voordeel en laat zien dat andere automakers niet meer met Tesla willen concurreren.Dan Ives concludeerde: "In de huidige tijd lijkt het erop dat iedereen in Tesla's vaarwater ligt, en zij bepalen de regels." Gezien Tesla's indrukwekkende groei de afgelopen jaren en voortdurende innovaties, verwachten we dat hun invloed en leiderschap in het komende decennium alleen maar zal groeien.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

Net binnen..