top of page

Een bizarre waarschuwing van Meta

In het kort:

  • Meta benoemt de hobby's van CEO Mark Zuckerberg, met name zijn liefde voor vechtsporten, als een potentiële risicofactor in een officieel rapport aan de SEC.

  • Zuckerberg's betrokkenheid bij vechtsporten, extreme sporten, en recreatieve luchtvaart wordt gezien als een risico voor ernstig letsel of overlijden.

  • Een recente blessure van Zuckerberg, opgelopen tijdens MMA-training, illustreert de reële fysieke risico's van zijn hobby's.


Recentelijk zagen we toch iets bizars voorbij komen. Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, heeft in een recent rapport aan de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC de hobby's van oprichter en CEO Mark Zuckerberg benoemd als een risicofactor voor het bedrijf en zijn aandeelhouders. Dit is eigenlijk de eerste keer dat het bedrijf expliciet verwijst naar de persoonlijke hobby's van Zuckerberg in een risicowaarschuwing voor beleggers.


Volgens het rapport heeft Zuckerberg, samen met andere leidinggevenden binnen het bedrijf, deelgenomen aan activiteiten die worden beschouwd als hoog risico, waaronder vechtsporten, extreme sporten en 'creatieve' luchtvaart. Deze activiteiten, hoewel persoonlijk en los van hun professionele verantwoordelijkheden, brengen volgens het bedrijf een significant risico met zich mee op ernstig letsel of zelfs overlijden.


En deze zorgen zijn misschien niet geheel ongegrond. Zuckerberg postte namelijk recentelijk op Instagram over het scheuren van zijn voorste kruisband tijdens het trainen voor een MMA-gevecht. Dit dient als een duidelijk voorbeeld van hoe zulke hobby's fysieke risico's met zich meebrengen die uiteindelijk impact kunnen hebben.


Meta's beslissing om de persoonlijke hobby's van Zuckerberg op te nemen als een bedrijfsrisico in officiële documenten is een bizarre ontwikkeling die zeker de aandacht vestigt op het bedrijf. Zou jij als belegger dit soort risico's meenemen tijdens je analyse?



Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page