top of page

Dit zijn de beste semiconductor aandelen voor 2024, volgens Wall-street analisten

In het kort:

  • In 2023 overtrof de PHLX Semiconductor index (Sox) de S&P 500 met een stijging van 65%, gedreven door factoren zoals AI-infrastructuur, toenemende chipcomplexiteit en chipinhoud in voertuigen.

  • Analisten benoemen Micron, Nvidia en Broadcom als topkeuzes voor 2024, met positieve vooruitzichten op basis van hun rol in AI, financiële prestaties en marktpositie.

  • De wereldwijde halfgeleidermarkt wordt in 2024 geschat op $588 miljard, een groei van 13,1%, vooral aangedreven door de geheugensector, met een verwachte stijging naar bijna $130 miljard.


2023 was een uitzonderlijk jaar voor halfgeleideraandelen, met een indrukwekkende stijging van 65% in de PHLX Semiconductor index, die de S&P 500 ruimschoots overtrof.


Deze stijging was te danken aan diverse factoren, waaronder de groeiende infrastructuur voor kunstmatige intelligentie (AI), de toenemende complexiteit van chipontwerp en de gestegen behoefte aan chips in de auto-industrie. Wall Street-analisten blijven positief over de sector en voorspellen dat 2024 het begin kan zijn van een nieuwe opwaartse cyclus.Topkeuzes voor 2024: Micron, Nvidia en Broadcom

Micron, Nvidia en Broadcom worden door verschillende analisten genoemd als topkeuzes voor 2024. Micron wordt geprezen om zijn sterke vooruitzichten in DRAM en NAND, met een verwachte omzetgroei van 42% in 2025.


Nvidia, ondanks zijn enorme stijging van 239% in 2023, blijft een favoriet vanwege zijn dominante positie in generatieve AI. Broadcom wordt erkend voor zijn sterke AI-verhaal, financiële prestaties en aantrekkelijke waardering.


Groei en Kansen in de Halfgeleiderindustrie

De wereldwijde halfgeleidermarkt wordt in 2024 geschat op een waarde van $588 miljard, wat een groei van 13,1% zou betekenen. Deze groei wordt voornamelijk gedreven door de geheugensector, die naar verwachting bijna $130 miljard zal bereiken, een stijging van 40% ten opzichte van het voorgaande jaar.


Broadcom en TSMC: Leiders in Diversificatie en Innovatie

Broadcom, erkend om zijn sterke AI-verhaal en financiële prestaties, blijft een industrieleider met een breed portfolio dat varieert van breedband tot netwerktechnologieën. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) wordt ook belicht als een '2024 best idea', vooral vanwege zijn competitieve semiconductor proces technologie en de groeiende vraag vanuit cloud AI en edge AI markten.


Opkomende Aandelen in de Sector en Waarschuwingen

Naast deze topkeuzes, worden bedrijven zoals Photronics, United Microelectronics en Applied Materials ook gezien als veelbelovende aandelen.


Ze worden erkend voor hun fundamenteel sterke posities en potentieel voor aanzienlijke winsten. Tegelijkertijd worden beleggers gewaarschuwd voor mogelijke downcycli in bedrijven zoals Microchip Technology.Conclusie

De halfgeleidermarkt van 2024 belooft een jaar te worden van significante groei en spannende ontwikkelingen. Met de focus op AI, toenemende chipcomplexiteit en overheidsinitiatieven, is de sector goed gepositioneerd voor verdere expansie. Beleggers en geïnteresseerden in technologische ontwikkelingen kunnen deze dynamische markt nauwlettend in de gaten houden om te profiteren van de kansen die zich voordoen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!