top of page

Dit verdiende Mark Zuckerberg aan de Meta stijging en dividend uitbetaling

In het kort:

  • Mark Zuckerberg's vermogen is gestegen tot $165 miljard na een sterke kwartaalrapportage van Meta, waarbij zowel de omzet als de winst de verwachtingen overtroffen.

  • Deze stijging plaatst Zuckerberg nu boven Microsoft mede-oprichter Bill Gates in termen van rijkdom, een opmerkelijke ommekeer gezien de problemen van het bedrijf in 2022.

  • Meta heeft zijn winst in vergelijking met een jaar geleden verdrievoudigd en kondigde ook een kwartaaldividend van 50 cent aan.


In de wervelwind van de technologiemarkt heeft Meta CEO Mark Zuckerberg een financiële opleving ervaren die hem $28 miljard rijker maakt, en dat na slechts een handelsdag na de geweldige resultaten van Meta in het vierde kwartaal van 2023.


Zuckerberg's Fortuin Skyrocket

Met een verbluffende stijging van 22% in Meta-aandelen, heeft Zuckerberg nu een vermogen bereikt van $165 miljard. Deze financiële sprong is niet alleen een persoonlijke overwinning voor Zuckerberg, maar plaatst hem ook boven iconen zoals Bill Gates in de lijst van de allerrijksten op aarde. Deze stijging volgt na een periode van onzekerheid voor Meta, waarbij het bedrijf in 2022 te kampen had met aanzienlijke uitdagingen.


Benieuwd naar de kwartaal cijfers van Meta? Lees dan: Meta schiet 14% omhoog na een zeer opmerkelijke strategische zet

Meta's Opmerkelijke Kwartaalresultaten

Meta's recente kwartaalresultaten overtroffen alle verwachtingen met een groei in elke belangrijke metriek. Het bedrijf heeft zijn netto-inkomen in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar meer dan verdrievoudigd. Deze indrukwekkende prestaties illustreren niet alleen de veerkracht van Meta, maar benadrukken ook de potentie van de tech-industrie, zelfs in uitdagende economische tijden.


2022 was voor Meta een jaar van herstructurering en efficiëntie, als reactie op de kritiek op de enorme investeringen in hun virtual reality divisie, Reality Labs. Zuckerberg's vermogen was in deze periode gedaald tot $36 miljard, slechts een kwart van zijn hoogste waarde, maar is nu dus spectaculair hersteld. Strategische zetten, waaronder diepgaande bezuinigingen, hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen in het laatste kwartaal.


Dividend als Nieuwe Stap

In een significante stap heeft Meta ook zijn eerste dividend aangekondigd, wat zorgt voor een directe uitkering van ongeveer $174 miljoen aan Zuckerberg. Als Meta zijn kwartaaldividend van 50 cent voortzet, kan dit jaarlijks meer dan $690 miljoen voor Zuckerberg betekenen. Een leuke extra bonus om uitgekeerd te krijgen, bovenop de stijgende aandelenkoers.Conclusie

De opmerkelijke comeback van Zuckerberg en Meta is een getuigenis van de veerkracht en het aanpassingsvermogen in de tech-industrie, en specifiek Meta als bedrijf. Het toont aan hoe snel fortuinen kunnen keren, aangezien deze groot aandeelhouders zoals Mark Zuckerberg hun fortuinen direct meebewegen op de aandelenkoers. Het komende jaar kan wel eens een mooi jaar gaan worden voor Meta, en indirect de portemonnee van Zuckerberg.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!