top of page

Dit is waarom Alibaba Aandelen flink dalen op de voorbeurs

Samenvatting:

  • Alibaba's aandelen daalden meer dan 8% na het afzien van de afsplitsing van hun cloudafdeling, mede door Amerikaanse restricties op chipexport.

  • Jack Ma's familie trust verkoopt 10 miljoen Alibaba aandelen, wat bijdraagt aan de beursdaling.

  • Alibaba's kwartaalcijfers tonen een stabiele groei, maar de verkoop van aandelen en onzekerheid over de cloudafdeling werpen vragen op over de toekomstige richting van het bedrijf.

Alibaba, de Chinese e-commerce gigant, staat vandaag in de schijnwerpers nadat het aankondigt dat het zijn plannen om de Cloud Intelligence Group volledig af te splitsen, niet zal doorzetten. Deze beslissing, beïnvloed door Amerikaanse exportrestricties op chips, zorgde voor een onmiddellijke impact op de beurswaarde van het bedrijf. De aandelen van Alibaba daalden met meer dan 8% in de pre-markt handel.

De Amerikaanse restricties, die de verkoop van geavanceerde kunstmatige intelligentie-chips door Nvidia aan Chinese bedrijven in oktober verboden, hebben significante onzekerheden gecreëerd voor de toekomst van Alibaba's cloudgroep. Deze groep, die concurreert met Amazon Web Services en Microsoft Azure, zou oorspronkelijk apart genoteerd worden. Parallel aan deze ontwikkeling, kondigde de familie trust van Alibaba mede-oprichter Jack Ma aan dat ze 10 miljoen Alibaba aandelen zullen verkopen, wat neerkomt op ongeveer $871 miljoen. Deze aankondiging versterkte de daling van de aandelenprijs, aangezien investeerders vaak verkoop door insiders als een negatief signaal interpreteren.

Wat betreft de kwartaalcijfers van Alibaba, deze toonden een netto winst van 27,7 miljard yuan (ongeveer $3,8 miljard) en een omzet van 224,79 miljard yuan ($31 miljard), een stijging van 9% jaar-op-jaar. Deze cijfers waren grotendeels in lijn met de verwachtingen van analisten. Desalniettemin, de beslissing om de cloudafdeling niet af te splitsen en de verkoop van aandelen door Jack Ma's familie trust werpen vragen op over de toekomstige strategie en groeipotentieel van Alibaba.

Bovendien kondigde Alibaba aan dat het zijn eerste jaarlijkse contant dividend zal uitkeren in 2023, wat een poging kan zijn om het vertrouwen van de aandeelhouders te versterken te midden van de huidige uitdagingen. Dit, samen met de gezondheidsindicatoren van de Chinese consumentenmarkt, waar Alibaba een belangrijke graadmeter voor is, zal nauwlettend worden gevolgd door investeerders en analisten om de impact van de huidige ontwikkelingen op de lange termijn waarde van het bedrijf te beoordelen.

1 opmerking

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page